SRBIJA I RS STRADAJU ZBOG GAZE! Šta se krije iza predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici

Autor:

Vesti

11.04.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj Zapada je da kazni naš narod i rukovodstvo zbog nezavisne politike i pokaže da postoje i muslimani koje podržava

SRBIJA I RS STRADAJU ZBOG GAZE! Šta se krije iza predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici

Foto: Profimedia, ATA Images, Dragan Kadic

Iza plana da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UNP) progura rezolucija o Srebrenici krije se namera zapadnih centara moći da kazne Srbiju zbog nezavisne politike u odnosu na Kosmet i Republiku Srpsku i istovremeno se dodvore muslimanskom svetu zbog sukoba u Pojasu Gaze.

DODATNI PRITISAK

Plan je da se Srbima nalepi etiketa genocidnog naroda i sankcionišu država i rukovodstvo s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu.

- Žele da srpski narod dodatno pritisnu po pitanju KiM i zbog spoljnopolitičke orijentacije, a drugi razlog je da pokažu da postoje i muslimani koje podržavaju, s obzirom na odnos prema Palestincima i drugima - rekao je Vučić.

On je istakao da su Nemačka i Ruanda kopredsedavajući grupi prijateljstva koja će predložiti rezoluciju, a da su u njoj i SAD, Velika Britanija, Francuska, Holandija, Albanija, Turska i drugi.

- Zapadu se žuri da se usvoji ta rezolucija zbog izbora u SAD i razvoja situacije u Ukrajini i Pojasu Gaze. I opet će kola da se slome na Srbima. Taj akt nema obavezujuću snagu, ali će već narednog dana tražiti ukidanje Republike Srpske. Tražiće i ratnu odštetu od Srbije - rekao je Vučić.

Foto: Profimedia, ATA Images, Dragan Kadic

Aleksandar Vučić

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost za Republiku kaže da tvorci ideje o kolektivnom kažnjavanju Srba putem rezolucije računaju da će time navesti Beograd i predsednika Vučića da promene našu suverenističku, državotvornu i vojno-neutralnu poziciju. On ističe da Zapad na prvom mestu računa da će dobiti podršku muslimanskih zemalja.

- Mnogi pozadinski procesi u ovoj navodno nemačko-ruandskoj inicijativi podsećaju na političko-obaveštajni rad CIA. Rat u Gazi, zatečenost i nesnalaženje Vašingtona, izazvali su značajno nezadovoljstvo, pa i bes u islamskom svetu - priča Karanović.

Kandićeva podržala etiketiranje našeg naroda

Nataša Kandić, bivši izvršni direktor Fonda za humanitarno pravo, praktično je poručila predsedniku Vučiću da mu nikada neće oprostiti što ne dozvoljava da Srbe proglase za genocidni narod.

- Neka 11. jul postane Međunarodni dan sećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Nove generacije neće oprostiti današnjoj Srbiji što nema snage da se ogradi od prošlosti, u kojoj nema njenih dobrih dela - navela je Kandićeva, koja je Srbe krivila i za "Oluju", a desilo se i da ju je odlikovao Hašim Tači.

OPSTAĆEMO I POBEDITI

On kaže da je BiH oduvek služila kao model, navodno, blagonaklonog odnosa Zapada prema muslimanima, te da je tako i s ovom rezolucijom, kojom žele da oslabe snagu Srbije i predsednika Vučića u međunarodnim okvirima i pokažu dobru volju prema islamskom svetu. Međutim, Karanović zaključuje da im je proračun loš.

- Srbija će opstati, narod će pobediti i predsednik Vučić zaštitiće sve nas i našu otadžbinu - kaže Karanović.

DOMAĆE NVO POMAŽU PAKLENI PLAN

Ljiljana Smajlović, kolumnista Nedeljnika, naglasila je da se sve sprema dok traje rat u Gazi, a u sudu u Hagu teče postupak po tužbi Južnoafričke Republike protiv Izraela za genocid.

Foto: Profimedia, ATA Images, Dragan Kadic

Ljiljana Smajović

Smajlovićeva podseća da se Nemačka usprotivila 5. aprila kad je Savet UN za ljudska prava razmatrao rezoluciju u kojoj se traži zabrana prodaje oružja Izraelu. Pritom, dostupni izvori pokazuju da je Nemačka poslednjih meseci dramatično povećala izvoz oružja Izraelu.

- Nisam iznenađena ni kad domaće NVO, koje finansiraju velike sile smekšavaju našu javnost uveravajući da rezolucija o genocidu u Srebrenici ne treba da nas brine. To im je, valjda, u opisu poslova, ide u rok službe - navela je Smajlovićeva.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading