ODLIČNA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE! Hitno se oglasio Siniša Mali! EVO ŠTA OVO ZNAČI ZA PENZIONERE, A ŠTA ZA ZAPOSLENE!

Autor:

Vesti

05.04.2024

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je još jedna velika potvrda ispravnosti ekonomske politike koju vodimo prethodnih godina, kao i planova i projekcija koje imamo za budućnost. Mi ovim ulazimo u klub onih zemalja koje na potpuno drugačiji način gledaju svoju perspektivu i budućnost, rekao je Mali.

ODLIČNA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE! Hitno se oglasio Siniša Mali! EVO ŠTA OVO ZNAČI ZA PENZIONERE, A ŠTA ZA ZAPOSLENE!

Foto: Branimir Jovanović

Podizanje kreditnog rejtinga Srbije sa neutralnog na pozitivni izgled od agencije "Standard and Poor's (S&P)" je prema oceni ministra finansija Siniše Malog dobra vest za građane Srbije jer, kako je rekao, svako podizanje kreditnog rejtinga znači bolje uslove finansiranja, rast BDP-a i stvaranje prostora za dalje povećanje plata i penzija.

Siniša Mali je rekao za Tanjug da Srbiju sada deli samo mali korak od punog kreditnog rejtinga, čije dostizanje je jedan od najvažnijih ciljeva kada je reč o našim finansijama.

- Ovo je još jedna velika potvrda ispravnosti ekonomske politike koju vodimo prethodnih godina, kao i planova i projekcija koje imamo za budućnost. Mi ovim ulazimo u klub onih zemalja koje na potpuno drugačiji način gledaju svoju perspektivu i budućnost - rekao je Mali.

Mali je dodao da se Vlada Srbije drži projekta Srbija 2027. i da je cilj da prosečna plata u Srbiji 2027. godine bude 1.400 evra, prosečna penzija i minimalna zarada po 650 evra, kao i da se završi ceo investicioni ciklus kada je reč o novim auto-putevima, brzim prugama, novim školama, bolnicama i svim onim što popravlja životni standard građana Srbije i poboljšava kvalitet njihovog života.

Mali je kao posebno važno istakao to što već u prva dva meseca Srbija ima rast ekonomije koji prevazilazi projektovani rast ove godine od 3,5 odsto.

- Još jedan podatak je veoma bitan, a to je fleš procena prema kojoj je u februaru mesecu naša privreda rasla po stopi od 5,9 odsto. Tu prednjači i industrija, prehrambena i prerađivačka - rekao je Mali.

Ocenio je da ovi podaci kao i podizanje kreditnog rejtinga pokazuju da su temelji koji su postavljeni nakon fiskalne konsolidacije, postavljeni na pravi način.

- Oni pokazuju svoje rezultate uprkos koroni, energetskoj krizi, konfliktima odnosno teškoj globalnoj situaciji pa Srbija pobeđuje u ekonomiji i sada imamo priliku da od tri najveće kreditne rejting agencije dobijemo tu potvrdu - naglasio je Mali.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading