DUŠKO VUJOŠEVIĆ OGOLIO OPOZICIJU: Pravljenje velike koalicije oko SPN - proširivanje odgovornosti za poraz koji sledi!

Autor:

Vesti

05.04.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Vujošević, košarkaški trener i nekadašni kandidat SDS Borisa Tadića za gradonačelnika Beograda, rekao je da bi pravljenje koalicije oko Srbije protiv nasilja bilo proširivanje odogovornosti za poraz koji sledi.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ OGOLIO OPOZICIJU: Pravljenje velike koalicije oko SPN - proširivanje odgovornosti za poraz koji sledi!

Foto: Starsport, Tanjug/Dragan Kujundžić, wikipedia, Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Dragan Kadić

Duško Vujošević, košarkaški trener i nekadašni kandidat SDS Borisa Tadića za gradonačelnika Beograda, u intervjuu koji je dao za NIN, kazao je da su male šanse da Socijaldemokratska stranka uđe u koaliciju sa Đilasovom Srbijom protiv nasilja, jer bi to bilo, kako je rekao, proširivanje odogovornosti za poraz koji sledi.

Naime, na pitanje da li pored Novog DSS i Dveri, koje su potpisale sporazum sa SPN, ima mesta i za SDS i da li je moguće promeniti vlast bez jedinstvene opozicione kolone, Vujošević je bio izričit.

- Apsolutno ne. Svako ko je protiv jedne kolone ili zajedničke akcije, svesno ili nesvesno radi za Vučićevu vlast. A da li je moguće sada u Beogradu oboriti vlast i u najširoj koaliciji, nisam siguran, mislim da se raspoloženje građana promenilo i da bi pravljenje velike koalicije sada bilo proširivanje odgovornosti za poraz koji sledi - poručio je Vujošević.

Podsetimo, Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović kazao je nedavno da, prema ugovoru koji su potpisale opozicione stranke i inicijativa ProGlas, ukoliko ne dođe do promene izbornih uslova i ne budu prihvaćeni zahtevi opozicije, te stranke neće učestvovati na izborima.

Predsednica Skupštine, Ana Brnabić, kazala je juče da će vlast odluku opozicije, da bojkotuju izbore poštovati, ali da neće dozvoliti nerede.

- Ja se nadam da će izaći, ali ako ne izađu, to je njihova politička odluka. Ono što je nedopustivo su neredi i sprečavanje drugih ljudi da glasaju - kazala je juče Brnabić.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Maja

05.04.2024 16:32

Da li je to Vujosevicu krivo sto ga Djilas nije zvao u koaliciju

Miki

05.04.2024 16:34

Vujosevic nekad bio dobar trener a sad katastrofa politicar

Aki

05.04.2024 16:35

Duško Vujošević nije rekao ništa novo znamo da će uslediti debakl opozicije na ponovljenim izborima za Beograd!

Maja

05.04.2024 16:35

U jednom se slažem sa Vujoševoćem da se mišljenje gradjana mnogo promenilo u odnosu na opoziciju, još gore po njih, koje su svojim sramnim delima prouzrokovali.