Studenti očekuju pravičnu odluku Etičke komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu! U protivnom, sledi nastavak blokade fakulteta!

Autor:

Vesti

02.04.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Student prodekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Nemanja Vujić, na sastanku Etičke komisije, izrazio je neslaganje sa odlukom, ističući da formalni nedostaci ne umanjuju suštinsku važnost zahteva i problema.

Studenti očekuju pravičnu odluku Etičke komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu! U protivnom, sledi nastavak blokade fakulteta!

Foto: instagram.com/nsuzivo.rs

Etička komisija Filozofskog fakulteta zasedala je danas i sa većinom glasova donela odluku da ne uzme u razmatranje zahtev i odluku Studentskog parlamenta da se profesoru tog fakulteta i novinaru Dinku Gruhonjiću uruči otkaz zbog govora mržnje. Kao razlog za ovu odluku Etičke komisije navodi se da zahtev nije potpun i da postoji nedostatak određenih formalnosti, izjavio je Damjan Vukanjac Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu za portal Vojvodina uživo. 

Student prodekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Nemanja Vujić, na sastanku Etičke komisije, izrazio je neslaganje sa odlukom, ističući da formalni nedostaci ne umanjuju suštinsku važnost zahteva i problema. Kao odgovor na to, Studentski parlament Filozofskog fakuleteta planira da do kraja ispuni zahteve Etičke komisije i pošalje sve potrebne dopune.

Studenti su odlučni da ispune sve zahteve Etičke komisije  za dopunom, smatrajući da je ova odluka samo zaštita profesora Gruhonjića. Kritikujući sporost etičke komisije i uprave fakulteta u rešavanju pitanja govora mržnje, studenti najavljuju da će, ukoliko se situacija ne promeni, blokirati fakultet.

Damjan Vakanjac Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu rekao je da će Studentski parlament Filozofskog fakulteta ispuniti sve pravno formalne zahteve i očekuje pravičnu reakciju od Etičke komisije.

– Sledeći korak je da ispunimo zahtev Etičke komisije i pošaljemo dopunu, ali i dalje insistiramo da dekanica Filozofskog fakulteta primi barem studentske predstavnike njenog fakulteta. Da se udostoji da porazgovara i sasluša svoje studente, ako već neće nas sa Univerziteta i ostale. Rektor i drugi dekani su pokazali da se sa nama može razgovarati, i od nje očekujemo bar toliko, a ne da beži od problema koji je evidentan - istakao je Vakanjac.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading