IVANA MACAK, PREDSEDNICA STUDENTSKOG PARLAMENTA FILOZOFSKOG FAKULTETA: Uprava fakulteta jasno stavila target na moje ime i moje lice, a oni su adresa kojoj studenti treba da se obrate

Autor:

Vesti

29.03.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegove izjave su nekoliko nedelja prisutni u medijima.

IVANA MACAK, PREDSEDNICA STUDENTSKOG PARLAMENTA FILOZOFSKOG FAKULTETA: Uprava fakulteta jasno stavila target na moje ime i moje lice, a oni su adresa kojoj studenti treba da se obrate

Foto: Mc.rs

Ivana Macak, predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, istakla je da je situacija u zgradi poprilično mirna i da studenti ostaju pri svojim zahtevima da Uprava mora dati svoj jasan stav. 

- Od juče, od 12.00 časova, nastupila je opšta blokada Filozofskog fakulteta. Studenti stoje pri svojim zahtevima da se uprava Filozofskog fakulteta mora oglasiti po tom pitanju i jasno osuditi govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića. Njegove izjave su nekoliko nedelja prisutni u medijima i smatramo da je neophodna reakcija nadležnih u okviru naše institucije koja je do danas izostala - rekla je Macak i dodala:

- Danas se ovde odigrao skup podrške profesoru Gruhonjiću. Mi smo pri stavu da nijedan vid podrške ne može da stavi znak jednakosti između slobode govora i govora mržnje. Svaki govor mržnje se mora osuditi. Ono što je novo jeste da je Uprava fakulteta jasno stavila target na moje ime i moje lice, objavivši obaveštenje na sajtu fakulteta i svim zvaničnim stranicama fakulteta, te poziva sve studente da se obrate lično meni kada će se ova sporna situacija rešiti. Moram da naglasim da ja nisam prava adresa kojoj treba da se obrate, već je to uprava koja odbija saradnju i neformalno pruža podršku profesoru - govori Macak za nsuzivo.rs.

Podsetimo, Marinika Tepić, jedna od nosilaca izborne liste opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja”, podržala je govor mržnje novosadskog profesora Dinka Gruhonjića.

Kao što je i ranije pokazivala kontradiktornost pozivajući na nasilje, sada je po svemu sudeći podržala diskriminaciju i provokativne izjave u kojima se nalaze elementi govora mržnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Војник

03.04.2024 19:09

U Novom Sadu, a posebno na Univerzizetu Grahonjić nije ni sam ni jedini. Pogledajmo samo (ali detaljno) ko su inicijatori i učesnici podrške,. Njegovo dugogodišnje perfidno i filozofski kamuflirano izražavanje misli i ubeđenja moralo je već jednom doći pod lupu, procenu i ocenu. Maskiranje pripadanjem projugoslovenskoj porodici je dobra maska i ako takvih primera ima dosta, a glavni akteri us sušta prilika nekih drugih nastranih i najmanju ruku štetnih tendencija. Zato Polako, sve detaljo proučiti i prikupiti relevantne podatke i donet pravičan sud, bez balanisiranje već Kriv je ili Nije kriv.