STUDENTI FILOZOFSKOG SE ZABARAKADIRALI I GLEDALI FILM! Upravnika logora poistovetili sa profesorom Gruhonjićem zbog GOVORA mržnje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.03.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti su i večeras položili ispit iz zrelosti, empatije i znanja.

STUDENTI FILOZOFSKOG SE ZABARAKADIRALI I GLEDALI FILM! Upravnika logora poistovetili sa profesorom Gruhonjićem zbog GOVORA mržnje! (VIDEO)

Foto: Isntagram/studentiprotivgovoramrznje

Studenti koji od juče drže u blokadi Filozofski fakultet zbog skandaloznih izjava profesora Dinka Gruhonjića organizovali su gledanje filma “Dara iz Jasenovca”. 

Tokom blokade, studenti organizuju razne aktivnosti, a danas popodne su sasvim prikladno organizovali gledanje filma “Dara iz Jasenovca” na platou ispred ulaza u zgradu Filozofskog fakulteta, prenosi vojvodinauzivo.rs.

U jednom momentu, tokom prikazivanja filma, studenti su podigli svoje indekse.

Da podsetimo, film “Dara iz Jasenovca” je prvi srpski igrani film koji govori o jednom od najstrašnijih koncentracionih logora u istoriji i govori o stradanjima srpskih, jevrejskih i romskih muškaraca, žena i dece u logoru smrti Jasenovac u doba Nezavisne Države Hrvatske, tokom Drugog svetskog rata.

Film “Dara iz Jasenovca” snimljen je 75 godina nakon zatvaranja zloglasnog koncentracionog logora. Jedan od glavnih aktera ovog filma je i krvnik Dinko Šakić, upravnik logora. Nažalost, profesoru Dinku Gruhonjiću se učinilo prikladnim da se poistoveti sa gnusnim istorijskim likom, koji je “zaslužan” za smrt stotine hiljada dece, majki i očeva.

Studenti nastavljaju sa blokadom i stoje pri svojim zahtevima da uprava Filozofskog fakulteta mora da osuditi govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića i da se oglasi po pitanju njegovog daljeg rada sa studentima.

Studenti su i večeras položili ispit iz zrelosti, empatije i znanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (3)

Loading
Una

29.03.2024 22:42

Vreme je da profesor nešto nauči od svojih studenata.

Slavka

29.03.2024 22:53

Još samo da su i Gruhonjića i njegove kolege profesore pozvali pa da vidimo da li bi imali imalo stida da se pojave jer upravo oni podržavaju i opravdavaju sve što se dešavalo u filmu Dara iz Jasenovaca.

Ena

29.03.2024 23:33

Profesor treba da snosi odgovornost za svoje izjave.