TRAŽILI NAM PODRŠKU ZA KIPAR, A ONDA NAM ZABILI NOŽ U LEĐA: Sramni potez Dore Bakojani ogoleo licemerje grčke politike

Autor:

Vesti

01.04.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema sastanka na kome Grčka ne insistira da poštujemo njen integritet, uvek smo bili korektni, kaže šef diplomatije Ivica Dačić

TRAŽILI NAM PODRŠKU ZA KIPAR, A ONDA NAM ZABILI NOŽ U LEĐA: Sramni potez Dore Bakojani ogoleo licemerje grčke politike

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Profimedia

Ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da nije u redu što je predlog političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela podnela glavni izvestilac Grkinja Dora Bakojani zato što je Srbija prema Grčkoj bila veoma korektna.

- Nema sastanka na kom Grčka ne insistira da mi poštujemo njen teritorijalni integritet i suverenitet na kopnu, moru i vazduhu. Dora Bakojani nije bilo ko, ona je iz porodice Micotakisa, ona je sestra premijera - rekao je Dačić.

Republika

Foto: Tanjug-J.Ilić

Ivica Dačić

VUČIĆEVA OŠTRA KRITIKA

Ponovio je da je predlog političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela sumrak međunarodnog prava i direktno suprotan interesima Srbije. Dačić je za televiziju Pink rekao da je Srbija znala da će to da se desi, a da je povod bilo to što je uknjižena zemlja na Manastir Dečane, o čemu je sud doneo odluku još pre sedam godina:

- To je jedna manipulacija. Dolazi u vreme kad oni ne ispunjavaju ništa, ne samo da ne ispunjavaju nego i zatežu situaciju na Kosovu, dovode naš narod u humanitarnu katastrofu.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je nedavno oštro kritikovao grčku poslanicu Doru Bakojani jer je preporučila ulazak Kosova u Savet Evrope. Tokom obraćanja javnosti, on je rekao da se Bakojanijeva, izvestitelj Saveta Evrope i sestra grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, "naglo pokajala što je snažno štitila interese Srbije", nakon što je preporučila ulazak Kosova u Savet Evrope, uprkos tome što je Priština ispunila samo jedan od tri uslova.

- Dori Bakojani da kažem - sram te bilo što si to uradila! Govorila je da snažno štiti interese Srbije i međunarodno pravo, a onda se setila da nije važna ni Zajednica srpskih opština ni eksproprijacija - rekao je Vučić.

Republika

Foto: Profimedia

Dora Bakojani

IGRA DATUMIMA

On je potom dodao da će Parlamentarna skupština Saveta Evrope da se održi 18. ili 19. aprila, na 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma i neusvajanja Zajednice srpskih opština.

- Samo da vidite da igra datumima nije slučajna. Da oni misle da mogu Srbe da ponižavaju doveka. A što se Dore Bakojani tiče, da joj kažem još jednom - sram te bilo za to što si uradila. Drugima ne smem da kažem kako znam, a dobro znam ko je dao nalog da odustanete od principa i da se tako ponašate, a dobro znam. Neki imaju kičmu u međunarodnoj areni, a drugi nemaju ništa - istakao je Vučić.

Micotakis se kleo u lojalnost

Grčki premijer Kirijakos Micotakis je posle sastanka s predsednikom Vučićem 12. februara obećao da Grčka neće menjati stav po pitanju Kosova.

- Smatramo da su evropsko posredovanje i dijalog jedini put za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i mislimo da bi to značajno pomoglo stabilnosti u regionu - rekao je tada Micotakis, da bi nedavno usledio hladan tuš.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kirijakos Micotakis

Za "braću" apartmani i do 900 evra!

I mada nam zvanična Atina radi o glavi, srpski turisti i dalje hrle na "bratsko more". Međutim, možda se ove godine opamete jer su domaćini drastično digli cene smeštaja, pa tako apartmani koštaju od 500 do čak 900 evra po osobi za deset dana.

Dodatni problem je taj što gosti apartmana nemaju gde da se okupaju jer su hoteli okupirali maltene sve plaže. Cinično zvuči da naše agencije, kao pogodnosti u smeštaju koji papreno košta, navode besplatno korišćenje klime, vaj-faja, kao i - peškira?! Zato i ne čudi da se dešava ono što je dosad bilo nezamislivo: i dalje ima slobodnih mesta u maju i junu, koji su ranijih godina bili rasprodati.

Za one koji žele svoje parking-mesto cena je pet evra dnevno, uz to morate da ga unapred rezervišete u agenciji jer je broj mesta ograničen. Naravno, plaćanje je na licu mesta, čim dođete u vilu.

Na sve to, poskupele su i boravišne takse, koje dodatno opterećuju budžet turista - za deset dana to zadovoljstvo će vas koštati između 30 i 100 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragan

01.04.2024 22:36

Kakvu bracu,pa gdje vi zivite.Jos ne shvatete da svi rade u svom interesu.Dosta je ulizivanja drugome,nego sam use i u svoje kljuse.Kavo ono:gde si brate,patapsanje po ramenima iiii tako dalje.Jos se niste dozvali pameti.