VLAST I OPOZICIJA ZA ISTIM STOLOM! Počeo Kolegijum u Skupštini Srbije o preporukama ODIHR!

Autor:

Vesti

01.04.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od predstavnika opozicije prisutni su bili Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Miloš Jovanović, Radomir Lazović i Zoran Lutovac.

VLAST I OPOZICIJA ZA ISTIM STOLOM! Počeo Kolegijum u Skupštini Srbije o preporukama ODIHR!

Foto: Tanjug Dragan Kujundzic, RTS

U Skupštini Srbije danas se održava Kolegijum na kom  poslaničke grupe razgovaraju o primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). Skup je započeo nešto posle devet sati, a poziv na Kolegijum uputila je predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Prisutni predstavnici vladajuće koalicije i koalicije "Srbija protiv nasilja"

Na Kolegijumu su se okupili poslanici vladajuće koalicije, kao i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja". Ovo je značajno jer su predstavnici koalicije NADA, koji se ranije nisu odazvali konsultacijama oko izbora potpredsednika Skupštine Srbije i zamenika predsednika radnih tela, takođe bili prisutni na sastanku.

Prisutni predstavnici poslaničkih grupa

Pored predsednice parlamenta Ane Brnabić i potpredsednika Sandre Božić, na Kolegijumu su se našli i Elvira Kovač, Edin Đerlek, Snežana Paunović, Marina Raguš, kao i predstavnici poslaničkih grupa Milenko Jovanov, Ivica Dačić i Stefan Krkobabić.

Prisustvo predstavnika opozicije

Od predstavnika opozicije prisutni su bili Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Miloš Jovanović, Radomir Lazović i Zoran Lutovac. Ovo je važno jer je prisustvo opozicije na sastanku od velikog značaja za dijalog i saradnju u parlamentu.

Učesnici Kolegijuma razmotrili su preporuke ODIHR i razgovarali o načinima njihove primene u skladu sa demokratskim principima i ljudskim pravima. Očekuje se da će rezultati ovog sastanka doprineti daljem unapređenju političke atmosfere i saradnje u parlamentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (30)

Loading
Sandra

01.04.2024 09:33

Nadam se da će opozicionari biti normalni na današnjem kolegijumu.

Ana

01.04.2024 09:34

Vlast se ponaša odgovorno.

Ena

01.04.2024 09:35

Vlast je spremna da prihvati gotovo sve preporuke ODIHR-a, ali opoziciji i to nije dovoljno.

Ana

01.04.2024 09:36

Vazan sastanak koji ce unaprediti izborne uslove.