SLEDEĆI SASTANAK SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Šmit najavio susret sa Aleksandrom Vučićem!

Autor:

Vesti

01.04.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki predstavnik Šmit ističe važnost uloge Međunarodne zajednice u očuvanju mira, integriteta i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

SLEDEĆI SASTANAK SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Šmit najavio susret sa Aleksandrom Vučićem!

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Visoki predstavnik Kristijan Šmit nedavno se oglasio na društvenoj mreži Iks, najavljujući svoj sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U svojoj objavi, Šmit ističe da se raduje razgovorima sa svim relevantnim akterima u okviru svojih dejtonskih ovlašćenja, s ciljem nastavka uloge Međunarodne zajednice u očuvanju mira, integriteta i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Ovo najavljeni sastanak dolazi nakon što je visoki predstavnik prošlog utorka nametnuo tehničke izmene Izbornog zakona, na šta je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik reagovao sazivanjem posebnih sednica Narodne skupštine Republike Srpske i usvajanjem nacrta entitetskog Izbornog zakona.

- Sledeći sastanak će biti sa predsednikom Srbije Vučićem - najavljeno je na službenoj stranici OHR-a.

 

 


Ova situacija je izazvala dodatnu napetost u odnosima unutar Bosne i Hercegovine, a nadolazeći sastanak između visokog predstavnika i predsednika Srbije predstavljaće važan korak u pokušaju da se pronađe rešenje za aktuelne političke izazove u regionu.

Visoki predstavnik Šmit ističe važnost uloge Međunarodne zajednice u očuvanju mira, integriteta i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Ova izjava naglašava kontinuiranu angažovanost međunarodnih aktera u regionu, kao i potrebu za saradnjom sa relevantnim političkim liderima kako bi se prevazišle eventualne krize i konflikti.

Predstojeći sastanak visokog predstavnika sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imaće veliki značaj u kontekstu trenutnih političkih dešavanja u regionu. Očekuje se da će se na sastanku razmatrati pitanja koja se tiču stabilnosti i mira u Bosni i Hercegovini, kao i mogući koraci ka rešavanju aktuelnih političkih izazova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (42)

Loading
Grenel

01.04.2024 10:53

Mi glumimo da nam je stalo šta Šmit planira, a onda dođe Dodik i osramoti ga jer ga on smatra nemačkim turistom koji je umislio da je Oskar Poćorek.

Alen

01.04.2024 10:57

Predsednik Vučić pokazuje svoju sposobnost da prepozna potrebu za dijalogom i saradnjom u rešavanju kompleksnih pitanja na Balkanu.

Alex23

01.04.2024 10:57

Vest o sledećem sastanku sa Visokim predstavnikom ilustruje Vučićevu volju da prevaziđe političke razlike zarad opšteg dobra regiona.

Bole

01.04.2024 10:58

Srbija, pod vođstvom predsednika Vučića, ističe se kao konstruktivan partner u procesima mira i stabilnosti na Balkanu.