"DOBAR RAZGOVOR!" VUČIĆ SE SASTAO SA DODIKOM: Otkrili planove za veliki Vaskršnji sabor! (FOTO)

Autor:

Vesti

27.03.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično i uveren sam da ćemo do tada pripremiti veliki broj važnih i korisnih odluka za naš narod - napisao je on na Instagramu.

"DOBAR RAZGOVOR!" VUČIĆ SE SASTAO SA DODIKOM: Otkrili planove za veliki Vaskršnji sabor! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na društvenoj mreži Instagram nakon sastanka sa predsednikom BiH Miloradom Dodikom.

Dobar razgovor sa predsednikom Republike Srpske @mdodik.official

 

 


Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično i uveren sam da ćemo do tada pripremiti veliki broj važnih i korisnih odluka za naš narod - napisao je on  na Instagramu. 

 

 

Predsednik se juče takođe građanima tokom dana obratio putem Instagrama.

Istakao je da su pred Srbijom teški dani i da su u poslednjih 48 sati stigle vesti koje direktno ugrožavaju vitalne nacionalne interese Srbije i Republike Srpske.

Najavio je da će u narednim danima detaljnije obavestiti narod o svim izazovima koji stoje pred zemljom.

– Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo sve vesti dobili u poslednjih 48 sati… Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese, i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija – istakao je Vučić.

Takođe, podsećamo i da se Vučić sastao pre dva dana sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova vezanih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka", napisano je u opisu fotografija sa sastanka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (33)

Loading
Tanja

27.03.2024 15:41

Dva lidera će imati zajedničku platformu koja neophodna da bi naš narod prošao kroz sve izazove u ovim teškim vremenima.

Iva

27.03.2024 15:43

Verujemo da cemo zajednickim snagama resiti sve predstojece probleme koji su bitni za dalji razvoj obe zemlje

Ana

27.03.2024 15:45

Zajednickim radom cemo prebroditi sve poteskoce koje su pred nama i uspecemo u buducnosti kao nikad do sada

Farisej

27.03.2024 15:45

Kada su Dodik i Vučić na slici, nervne slomove podjednako dobijaju Kristijan Šmit, Kurti, Plenković i MIlanović, Milo, pola EU i antisrpska opozicija iz kruga dvojke.