U TOKU SU RAZGOVORI: Počeo sastanak predsednika Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte (FOTO)

Autor:

Vesti

27.03.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

U TOKU SU RAZGOVORI: Počeo sastanak predsednika Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte (FOTO)

Foto: Kosovo Online

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke.

Na sastanku će biti i šef Delegacije Evropske unije u Beogradu, najavljeno je iz  pres službe predsednika Srbije.

 

Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, sa početkom u 10 časova.

Predsednik se juče građanima tokom dana obratio putem Instagrama.

Istakao je da su pred Srbijom teški dani i da su u poslednjih 48 sati stigle vesti koje direktno ugrožavaju vitalne nacionalne interese Srbije i Republike Srpske.

Najavio je da će u narednim danima detaljnije obavestiti narod o svim izazovima koji stoje pred zemljom.

– Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo sve vesti dobili u poslednjih 48 sati… Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese, i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija – istakao je Vučić.

Takođe, podsećamo i da se Vučić sastao pre dva dana sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova vezanih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka", napisano je u opisu fotografija sa sastanka. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Ognjen

27.03.2024 10:28

Sve na jednom mestu podrška za našeg predsednika

Nemanja

27.03.2024 10:29

Srbija je zemlja gde su svi dobro dosli. Dobri odnosi i prijateljstva su kljucni za napredak nase zemlje. Cega smo svesni i radimo na tome.

Neca

27.03.2024 10:30

Разговори и сарадња са свима су кључ развоја и очувања независности, јер не можемо себи да приуштимо да са неким имамо лоше односе.

Neka

27.03.2024 10:31

Боље је и корисније преговарати и са најгорим непријатељем, него се сукобљавати и непотребно губити време и новац.