VUĆIĆ DANAS U BATAJNICI: Sa Vučevićem i Mojsilovićem obilazi jedinice PVO

Autor:

Vesti

31.03.2024

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilasku će prisustvovati potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

VUĆIĆ DANAS U BATAJNICI: Sa Vučevićem i Mojsilovićem obilazi jedinice PVO

Foto: ataimages

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obići će sutra jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Obilasku će prisustvovati potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović. Obilazak je planiran za 11 časova.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je predložio Miloša Vučevića za mandatara koji će sastaviti novu vladu. U obrazloženju ove odluke, predsednik je istakao profesionalne i lične kvalitete koje Miloš Vučević poseduje, naglašavajući njegovu posvećenost i stručnost, stečene obavljajući odgovorne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane.


Usmeravanje na podizanje životnog standarda građana

Novi predsednik Vlade Republike Srbije imaće zadatak da nastavi sprovođenje programa usmerenih na podizanje životnog standarda svih građana. Takođe, poseban fokus biće stavljen na projekte u oblastima zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

- Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade.

Prioriteti u radu Vlade


Očuvanje mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije i dalje će predstavljati prioritete u radu Vlade, kako je istaknuto u obrazloženju odluke predsednika Vučića.

Ovim predlogom, predsednik Vučić jasno stavlja akcenat na kontinuitet u vođenju zemlje, ističući važnost nastavka programa usmerenih na unapređenje životnih uslova građana i dalji ekonomski i društveni razvoj Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Zlatko

31.03.2024 06:54

PVO je veoma bitan segment odbrane u ratnim sukobima za zaštitu ljudstva, infrastrukture i vojne tehnike

cvbxc

31.03.2024 07:04

Napokon Srbija ima RV i PVO kakvi su joj potrebni da zaštiti svoje nebo.

Simeon

31.03.2024 07:07

Predsednik države i predsednik vlade na istom zadatku .

Miloš

31.03.2024 07:21

Naš predsednik očigledno brine o stanju vojske i zadovoljstvu njenih pripadnika, a bez jake vojske nema ni sigurnosti nezavisnosti države