NEKAD UZORAN I HRABAR VOJNIK, DANAS POLITIČAR OD INTEGRITETA KOME JE SRPSTVO IZNAD SVEGA! Malo ko zna da je sam zarobio PET HRVATA! Prepoznajete li čoveka na slici!?

Autor:

Vesti

30.03.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo bi zanimljivo čuti ovu priču i od Andrije, više informacija o zarobljavanju Hrvata i kako je ova priča gurnuta u zapećak, istakao je kapetan Pejić.

NEKAD UZORAN I HRABAR VOJNIK, DANAS POLITIČAR OD INTEGRITETA KOME JE SRPSTVO IZNAD SVEGA! Malo ko zna da je sam zarobio PET HRVATA! Prepoznajete li čoveka na slici!?

Foto: Privatna arhiva

Malo je poznata činjenica da je predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kao komandir Lake samohodne artiljerijske baterije koja je bila u sastavu 5. motorizovane brigade VJ zarobio petoricu Hrvata koji su bili pripadnici najelitnije jedinice Franja Tuđmana "1. hrvatskog gardijskog zdrug-a" (HGZ).

Na ovo je podsetio kapetan Lazar Pejić i uz reči "Mandiću, živeo sokole", objasnio:

- Ante Šaškor kao komandant (HGZ-a) dobio je naređenje da se mala grupa diverzanata ubaci u region delovanja VJ sa ciljem miniranja i uništavanja artiljerijskih baterija. Hrvatski specijalci nisu računali na jednu stvar, da će tu biti sadašnji predsednik skupštine i lider Srba iz Crne Gore, Andrija Mandić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Andrija Mandić u vojsci

 

- Bilo bi zanimljivo čuti ovu priču i od Andrije, više informacija o zarobljavanju Hrvata i kako je ova priča gurnuta u zapećak.  Jedan od retkih političara koji je bio na braniku svoje države i naroda dok su se pojedini skrivali u svojim domovima.  Mandiću, živeo sokole!

Andrija Mandić je danas predsednik Skupštine Crne Gore i tamošnji lider Srba. Osnovnu i srednju školu završio je u Podgorici. Diplomirao je na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici.

Mandić je, pre političkog angažmana, bio direktor i suvlasnik akcionarskog društva za preradu obojenih metala, a organizovao je prvu privatnu proizvodnju aluminijumskih legura u Crnoj Gori.

Mandić je jedan od osnivača Srpske narodne stranke (SNS) a od 2003. do 2009. godine bio je predsednik SNS-a.

U Vladi nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije obavljao je funkciju zamenika ministra za privredu.

Bio je na čelu koalicije “Srpska lista” i njen predsednički kandidat na izborima 2008. godine.

Ujedinjenjem nekadašnje Srpske narodne stranke i Narodne socijalističke stranke Momira Bulatovića, 24. januara 2009. godine, osnovana je Nova srpska demokratija.

Andrija Mandić je od tada na čelu te političke organizacije koja je bila najjača opoziciona stranka u Crnoj Gori.

Bio je osnivač i član predsedništva Demokratskog fronta (DF).

Mandić je bio nosilac liste “DF – Mi ili on” na parlamentarnim izborima 2016. godine, kao i predsednički kandidat na izborima ove godine.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading