UBIJALI SU NAM DECU, KOMADALI ZEMLJU! 78 sekundi ĆUTANJA u pomen nastradalim žrtvama NATO agresije! (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.03.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji počelo je u 20 časova na Trgu Topličkih junaka.

UBIJALI SU NAM DECU, KOMADALI ZEMLJU! 78 sekundi ĆUTANJA u pomen nastradalim žrtvama NATO agresije! (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Obeležava se Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine u Prokuplju, a obeležavanju prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji počelo je u 20 časova na Trgu Topličkih junaka.

Prisutni su i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"78 dana su nam uništavali zemlju!"

Predsednik Aleksandar Vučić se prethodno obratio građanima na svom zvaničnom Instagram nalogu, gde je poručio da uprkos svemu, Srbija živi, probuđena, snažnija, hrabrija, prkosna i slobodna i da slobodu nikada neće moći da joj uzmu.

78 dana su nam uništavali zemlju. Ubijali decu. Komadali teritoriju. Ipak, uprkos svemu, Srbija živi. Probuđena. Snažnija. Hrabrija. Prkosna. I više od svega, slobodna. Sloboda je više od vazduha, slobodu nikada neće moći da nam uzmu. Živeće Srbija! - naveo je Vučić.

U pomen nastradalih žrtava tokom NATO agresije, svi prisutni su ćutali na 78 sekundi. 

Sestra najmlađe žrtve NATO bombardovanja: Naša Bojana imala je samo 11 meseci

Anđelka Tošović, sestra najmlađe žrtve bombardovanja, jedanaestomesečne devojčice Bojane Tošović, rekla je da vreme prolazi, ali da rane na duši ne zarastaju.

Anđelka je rođena tokom bombardovanja, a u agresiji NATO-a je izgubila i sestru i oca.

Nisam ih zagrlila jednom za poslednji put. Ali, ja živim sa njima u duši, svaki zagrljaj, poljubac, oduvana svećica, priredba, roditeljski sastanak, matura, uspesima i neuspesima, ja znam da je moj otac tu negde, da nas bodri i čuva i da je ponosan kako se borimo sa životom. Naša Bojana je imala samo 11 meseci, stigla je da prohoda, da nauči prve reči, da kaže "mama" i "tata". Zajedno bismo ostvarile puno snova, volele se beskonačno, podržavale jednu drugu i ono najbitnije, rasle bismo zajedno rame uz rame - rekla je Anđelka, sestra Bojane Tošović, najmlađe žrtve NATO bombardovanja.

Nisam ni na koga ljuta i nikoga ne mrzim i ne želim nikome zlo, čak ni onima koji su zlo naneli meni i mojoj zemlji. Verujem da se dobrotom rađa ljubav i da je Bog jedini sudija - poručila je Anđelka Tošović.

Anđelka je zahvalila predsedniku Srbije i rukovodstvu naše zemlje zbog toga što ne dozvoljavaju da izbledi sećanje na bol naših ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (42)

Loading
Zvezdica

24.03.2024 21:05

Ubijali su nedužnu decu, nedužan narod! Da se nikada ne zaboravi!

Taki

24.03.2024 21:05

Pokazali smo da kao zemlja možemo da se nosimo sa raznim poteškoćama i da idemo napred, ali da nikada ne zaboravimo sve one koji su ni krivi ni dužni izgubili svoje živote te 1999. godine.

Milan

24.03.2024 21:06

Vučićeva hrabrost i odgovornost su primer kako lider treba da se ponaša, unoseći osećaj zajedništva svojim prisustvom.

Ana

24.03.2024 21:07

Pohvalno je što predsednik Vučić redovno iskazuje svoju posvećenost očuvanju sećanja naših nedužnih žrtava. Njegova prisutnost na ovakvim događajima inspiriše solidarnost među građanima.