MILORAD DODIK O NATO AGRESIJI 1999: 'Nisu imali ni jednu odluku, osim mržnje' - Ovo je istina!

Autor:

Vesti

24.03.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik: Sećanje na NATO agresiju

MILORAD DODIK O NATO AGRESIJI 1999: 'Nisu imali ni jednu odluku, osim mržnje' - Ovo je istina!

Foto: ST/Vladimir Lukić


Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, prisustvovao je centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, koja se održala u Prokuplju, na Trgu Topličkih junaka. Dodik je istakao da su pre 25 godina ljudi teško prihvatili ono što im se događalo, ističući da su strahovali da će udarac koji su pretrpeli od NATO agresije ostaviti trajne posledice na srpski narod.

- Pre 25 godina nismo verovali da nam se to dešava. Nisu imali ni jednu odluku relevantnih tela, osim mržnje i da jednom malom srpskom narodu nanesu štetu, udarac, od kojeg se ne bismo oporavili i koji bismo morali da nosimo kao pečat. Potrkivali su se oni koji su u Drugom svetskom ratu bili na drugoj strani, da nas bombarduju. Ubijali su nam decu, malu decu, tek rođenu. Kad ubijete dete, ubijate čitav svet. Za njih to ne važi jer su oni to činili na mnogim mestima.


Mračna vremena i ponosna Srbija

Dodik je naglasio da u vreme agresije NATO-a, strane sile nisu imale podršku relevantnih tela za svoje odluke, već su se vodile mržnjom prema malom srpskom narodu. On je posebno naglasio stradanje dece i istakao da ubistvo deteta predstavlja gubitak celog sveta. Ipak, istakao je ponos nad onim što je Srbija postigla u teškim vremenima, ističući da su se kao narod izdigli iznad tragedije i krenuli napred.

- Da ne nosi mržnju u sebi, ali da nikada ne zaboravi i nikada, bar što se mene tiče, ne oprosti. Ponosan sam na to šta je Srbija postigla. Stali smo, videli šta su nam uradili, i krenuli dalje. I danas sam ponosan kad bilo ko bilo gde priča o Srbiji i Srbima. Naša sloboda je najvažnija stvar našeg života i našeg identiteta, zajedno sa našom verom, identitetom, slavom, sve ono što čini naš narod posebnim. Srbi su naterani svih ovih 30 godina da gube vreme u stalnim iščekivanja, stalno smo zarobljeni u nekim pregovorima i dogovorima - rekao je Dodik.

Foto: Printscreen/RTS2

Milorad Dodik

 


Identitet i sloboda

Dodik je istakao važnost slobode i identiteta srpskog naroda, naglašavajući da su tokom proteklih 30 godina Srbi bili zarobljeni u pregovorima i očekivanjima. Takođe, naglasio je značaj očuvanja sećanja na stradale i istakao da, iako se ne sme nositi mržnja, ne smemo biti lakoverni i verovati bilo kome osim sebi, svom narodu i svojoj državi.

- Nisam svih ovih godina sreo nikoga iz opozicione strukture da se našao na ovakvim mestima, a i pre Vučića sam bio funkcioner u RS i ni tada ih nisam video, kada se ovo nije obeležavalo i nije postojalo. Nije bilo hrabrosti. Zašto da nastane zaborav? Da nestane sećanje na naše stradale? Da ne unosimo mržnju, ali ne smemo više da budemo lakoverni i ikome išta da verujemo, osim nama, našem narodu, našoj državi. Neka živi Srbija i Republika Srpska - poručio je Milorad Dodik.


Na kraju svog govora, Milorad Dodik je istakao da je ponosan na Srbiju i Republiku Srpsku, poručujući "Neka živi Srbija i Republika Srpska". Takođe, kritikovao je opozicione strukture zbog nedostatka prisustva na ovakvim događajima, ističući da je važno očuvati sećanje na stradanje i ne dopustiti da nestane. Dodik je istakao važnost zajedništva i očuvanja identiteta, te poručio da se sećanje na stradale ne sme zaboraviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading