PREDSEDNICA NARODNE SKUPŠTINE U ŠVAJCARSKOJ: Brnabić danas na zasedanju Interparlamentarne unije u Ženevi

Autor:

Vesti

24.03.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interparlamentarna unija je najstarija međunarodna parlamentarna organizacija i predstavlja najveći forum parlamentaraca u kojem se vodi dijalog o miru i saradnji među narodima.

PREDSEDNICA NARODNE SKUPŠTINE U ŠVAJCARSKOJ: Brnabić danas na zasedanju Interparlamentarne unije u Ženevi

Foto: Tanjug Jadranka Ilic

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić govoriće danas na 148. skupštini Interparlamentarne unije, koja će se ove godine održati u Ženevi u Švajcarskoj.

Tema ovogodišnje skupštine je "Parlamentarna demokratija: izgradnja mostova za mir i razumevanje“, saopšteno je iz Kabineta predsednice Narodne skupštine.

Interparlamentarna unija je najstarija međunarodna parlamentarna organizacija i predstavlja najveći forum parlamentaraca u kojem se vodi dijalog o miru i saradnji među narodima, koji neguje i unapređuje koncept predstavničke demokratije, uspostavlja kontakte i razmatra pitanja od međunarodnog značaja.

Ovogodišnja skupština održava se od 23. do 27. marta u svom sedištu u Ženevi, a podsećanja radi, Srbija je bila domaćin 141. zasedanja ove Unije 2019. godine, dodaje se u saopštenju.

Da podsetimo, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić reagovala je na navode Slobodana Georgieva da se "sprema pobuna unutar SNS".

Slobodan Georgiev objavio je na mrežama da se "sprema ozbiljna pobuna u SNS."

- Bogami, da ključa u Srpskoj naprednoj stranci, ključa. Pripreme za pobunu su počele od kada smo na beogradskim izborima u decembru 2023. dobili 20.000 glasova više u odnosu na rezultat iz aprila 2022. godine.

 

 

- Sada nam je cilj da razgovaramo sa još više ljudi, svima predstavimo program https://srbija2027.gov.rs, kako napreduju radovi na izgradnji metroa, EKSPO centra, BIO4 kampusa, Linijskog parka i ostalih važnih projekata i da, na izborima 2. juna, imamo još bolji rezultat. Tako da je ozbiljna pobuna u toku - navela je Brnabić.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ina

24.03.2024 08:40

Ana obavlja svoje duznosti kako treba,zato je i tu gde jeste.

zveki

24.03.2024 08:50

Učešće predsednice Narodne skupštine, Ane Brnabić, na skupštini Interparlamentarne unije u Ženevi predstavlja važan korak ka jačanju međunarodne saradnje i promociji parlamentarne demokratije. Izgradnja mostova za mir i razumevanje ključni su elementi za stabilnost i prosperitet svih država!

Maja

24.03.2024 09:01

Ana tek što je stupila na novu funkciju a već je pred njom važan put.

Milica

24.03.2024 09:02

Gde je stala kao premijer Ana nastavlja kao predsednik skupštine. Za nju nema pauze i odmora.