"RASPISAĆU NOVE BEOGRADSKE IZBORE ZA 2. JUN" Brnabić: Nemojte biti opozicija Srbiji, budite opozicija SNS-u!

Autor:

Vesti

22.03.2024

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Sazivaću kolegijume i držati ih da bih napravila prostor za dijalog o svim temama. Mislim da je to u interesu naše zemlje. Živimo u kompleksnoj geopolitičkoj situaciji - rekla je Brnabić.

"RASPISAĆU NOVE BEOGRADSKE IZBORE ZA 2. JUN" Brnabić: Nemojte biti opozicija Srbiji, budite opozicija SNS-u!

Foto: Tanjug Dragan Kujundzic, RTS

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da će raspisati nove izbore za Skupštinu grada Beograda za 2. jun. Brnabić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekla da će to učiniti do 3. aprila, kada je krajnji rok.

Govoreći o konsultacijama o potpredsednicima i radnim telima u Skupštini Srbije, koje su održane pre konstitutivne sednice na kojoj je izabrana za predsednicu parlamenta, kazala je da joj je žao što je koalicija "Srbija protiv nasilja" odbila da učestvuje u njima, kao i što je odbila učešće u radnim telima.

- Vidim kritike da nismo spremni za dijalog, što je bizarno. Imate poziv da dođete na konsultacije kod predsednika (Srbije Aleklsandra) Vučića, što je njihova obaveza prema glasačima. 'Srbija protiv nasilja' se nije udostojila da odgovori na te pozive, nisu učestvovali u konsultacijama - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, vlast je pokazala da želi dijalog i predsednik Srbije je "ponudio ruku opoziciji, ali je ona ostala da visi u vazduhu".

- Sazivaću kolegijume i držati ih da bih napravila prostor za dijalog o svim temama. Mislim da je to u interesu naše zemlje. Živimo u kompleksnoj geopolitičkoj situaciji - rekla je Brnabić i dodala:

- Nemojte biti opozicija Srbiji, budite opozicija SNS-u.

Brnabić je navela da se prihvatila posla koji je važan i da će pokušati da pruži sve od sebe da parlament bude otvoreniji za javnost, te da unapredi saradnju sa drugim parlamentima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (37)

Loading
Anja

22.03.2024 10:43

Baš tako. Opozicija radi protiv Srbije.

Binče

22.03.2024 10:44

Ovi iz opozicije odbili poziv predsednika Vučića pa očekuju da imaju narodnu podršku.

Marija

22.03.2024 10:46

Opozicija nije srpska već zapadna i Kurtijeva.

Lana

22.03.2024 10:48

2.juna ćemo pokazati opoziciji da su deo prošlosti Srbije i da su dzabe išli u Strazbur da se žale.