"JA NE STIŽEM DETE DA VIĐAM, A ON JE DOK JE BIO NA VLASTI ZARAĐIVAO 172.000 EVRA DNEVNO"! Ana Brnabić o Đilasu i ponašanju opozicije!

Autor:

Vesti

21.03.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički život izgleda tako da on (Dragan Đilas), za koga svi znamo da je lider opozicije ne možete da ga vidite, da polemišete sa njim, kaže Brnabić.

"JA NE STIŽEM DETE DA VIĐAM, A ON JE DOK JE BIO NA VLASTI ZARAĐIVAO 172.000 EVRA DNEVNO"! Ana Brnabić o Đilasu i ponašanju opozicije!

Foto: Printscreen

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić govorila je o ponašanju opozicije u Skupštini Srbije i potrebi uvođenja obezbeđenja tokom sednica. 

- Ja ne bih volela da postoji obezbeđenje, ali šta je alternativa? Politički život izgleda tako da on (Dragan Đilas), za koga svi znamo da je lider opozicije ne možete da ga vidite, da polemišete sa njim. On kao lider opozicije nije bio ni član gradske skupštine, jedino je sada narodni poslanik. Meni je bila lično satisfakcija da mu kažem u lice neke stvari koje su meni nepojmljive - rekla je ona, pa dodala:

- 619 miliona evra je toliko mnogo novca da je to ljudima apstraktno. To je 172.000 evra dnevno, svaki dan za tih 10 godina. Ja sam morala da pitam kako. Ja ne stižem da vidim dete, a ne da vodim firme.

Brnabić je rekla da ne vodi rat sa opozicijom, nego polemiku.

- Zovite me da razgovaram, uvek sam spremna - kazala je i dodala da se opozicija nije udostojila da ostane u sali i da glasa protiv nje, a govore o redu i poštovanju.

Ona je u emisiji "Direktno"  iznela detalje o preporukama Organizacije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) vezanim za izborni proces u Srbiji.

Brnabić je istakla da je malo ko u Srbiji bio upoznat sa radom ODIHR pre nego što je Aleksandar Vučić preuzeo vlast. Brnabić je naglasila da nijedna prethodna vlast nije pokazivala interesovanje za preporuke ODIHR-a u vezi sa izbornim procesom, te da su kritike bile čak i oštrije nego što su sada.

- Nije niko. Ni jednu vlast do sada nije zanimalo šta je ODIHR imao da kaže o izbornom procesu u Srbiji. Svi iz prethodne vlasti su imali takve kritike, i još oštrije, nego što imamo sada - kaže Brnabić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Dada

21.03.2024 21:50

Pa ljudima kao Đilas je bitno da se dokopaju vlasti kako bi to zloupotrebili, a ne da bi radili za svoju državu, za razliku od sadasnje vlasti, kako premijerka kaže ni dete ne vidja. Zato je Đilas napravio sebi ogroman kapital dok je radio, a stopa nezaposlenosti bila skoro 30%.

Milan

21.03.2024 21:54

Djilas je sramota ove zemlje i naroda koji u njoj živi!

Mina

21.03.2024 21:56

Cisto da se podsetimo da je Djilas tukao zenu i tasta pred decom. Vecito nervozan i agresivan, ali i alav na pare.

Tina

21.03.2024 21:57

Katastrofa šta su oni sebi dozvolili!!! Opozicija je na sve spremna!