OPOZICIJA "DIVLJA" PO SKUPŠTINI DOK TRAJE GLASANJE ZA POTPREDSEDNIKE! Brnabić im odbrusila: " Pošto niste ni bili prisutni, ta tema je završena"!

Autor:

Vesti

20.03.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste bili zainteresovani za konsultacije i po pitanju predsednika i potpredsednika parlamenta? Ne. Pošto niste ni bili prisutni, ta tema je završena, rekla je Brnabić.

OPOZICIJA "DIVLJA" PO SKUPŠTINI DOK TRAJE GLASANJE ZA POTPREDSEDNIKE! Brnabić im odbrusila: " Pošto niste ni bili prisutni, ta tema je završena"!

Foto: RTS printscreen

Opozicija "divlja" po parlamentu prilikom glasanja za izbor potpredsednika.

Prilikom glasanja o predlogu da se glasa javno za izbor potpredsednika, opozicija koja se vratila na sednicu, krenula je sa "divljanjem".

- Da li ste bili zainteresovani za konsultacije i po pitanju predsednika i potpredsednika parlamenta? Ne. Pošto niste ni bili prisutni, ta tema je završena - rekla je predsednica skupštine Ana Brnabić.

- Nema razloga, zaista. Da bi građani Srbije razumeli zašto u ovom trenutku Skupština izgleda ovako. Tri dana su trajale konsultacije za radna tela i izbor potpredsednika. Nijedna od ta tri dana se ovi poslanici nisu pojavili na konsultacijama. Svi predlozi koji su došli od strane opozcije koja je došla, mi smo prihvatili. Samo da ste pokazali mrvu poštovanja da se odazovete na konsultacije. Mogli smo da se dogovorimo civilizovano. Nažalost cilj im je da se pravi cirkus u skupštini. Da ste zrno energije pokazali na konsultacijama kao sad lako bismo se dogovorili - izjavila je Brnabić.

Opozicija se novoj predsednici skupštine obratila uvredljivim rečima, a zatim su počeli da udaraju poslovnikom po poslaničkim klupama kako bi ometali rad sednice.

Inače, Brnabić je izabraa za predsedicu Narodne skupštine sa 153 glasa za i pet glasova protiv. Uzdržanih nije bilo.

 

Za izbor Ane Brnabić glasali su poslanici koji su u Skupštinu ušli sa lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i "Ivica Dačić - premijer Srbije", Saveza vojvođanskih Mađara i stranaka nacionalnih manjina.

Poslanici koalicije "Srbija ne sme da stane" i "NADA" nisu prisustvovali glasanju, dok su poslanici "Mi glas iz naroda dr Branimir Nestorović" i "Mi glas iz naroda" bili protiv ili nisu prisustvovali glasanju.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zahvalila je poslanicima koji su joj dali poverenje i odmah je prešla na sledeću tačku dnevnog reda - izbor potpredsednika.

- Obaveštena sam da su konsultacije obavljene, da se postigla saglasnost oko potpredsednika Narodne skupštine i radnih tela - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je utvrđena lista kandidata za potpredsednike: Sandra Božić (SNS), Marina Raguš (SNS) Edin Đerlek (Stranka pravde i pomirenja), Jovan Janjić (Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović), Elvira Kovač (SVM), Snežana Paunović (SPS). Odlučeno je da se glasa javno, odnosno prozivkom poslanika.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Sava

20.03.2024 19:18

Divljanje opozicije u Skupštini je sramotno. Svoju nesposobnost pokazuju na svakom koraku kao i sklonost nasilju.

Tanja

20.03.2024 19:18

Opozicija je pokazala svoj pravi karakter i nedostatak poštovanja prema institucijama i demokratskim procesima. Njihovo divljačko ponašanje ne zaslužuje podršku građana.Sve što rade rade da bi destabilizovali Srbiju .

Caca

20.03.2024 19:20

Ponašanje opozicije u Skupštini je ništa manje nego divljačko. Umesto konstruktivnog dijaloga i političke debate, oni biraju put nasilja i haosa, što je neprihvatljivo u demokratskom društvu.

Daca

20.03.2024 19:21

Opozicija očigledno nema ni trunku poštovanja prema institucijama parlamenta. Njihovo ponašanje je sramotno i predstavlja direktno narušavanje demokratskih principa i procedura.