BRNABIĆ OŠTRO ODGOVORILA OPOZICIJI: Evropski parlament nikada neće biti iznad srpskog!

Autor:

Vesti

20.03.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je podsetila da je već govorila o tome da će se zalagati za uspostavljanje još boljih odnosa sa Evropskim parlamentom, dodajući da tamo ima i prijatelje koje poštuje, ali je istovremeno poručila da ni danas, niti će ikad Evropski parlament biti iznad srpskog.

BRNABIĆ OŠTRO ODGOVORILA OPOZICIJI:  Evropski parlament nikada neće biti iznad srpskog!

Foto: RTS

Poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i kandidatkinja za predsednicu Narodne skupštine Ana Brnabić poručila je danas, odgovarajući na pozivanje opozicionih poslanika na rezoluciju Evropskog parlamenta vezano za izbore, da Evropski parlament nikada neće biti iznad srpskog.

- Vama, vidim, nije bila dovoljna jedna rezolucija Evropskog parlamenta koju ste, kako se sami hvalite, uspeli da izdejstvujete, da molite po Briselu, da bude rezolucija Evropskog parlamenta kada se traži ukidanje suvereniteta naše zemlje - rekla je Brnabić.

Brnabić je podsetila da je već govorila o tome da će se zalagati za  uspostavljanje još boljih odnosa sa Evropskim parlamentom, dodajući da tamo ima i prijatelje koje poštuje, ali je istovremeno poručila da ni danas, niti će ikad Evropski parlament biti iznad srpskog.

- Neki su naši prijatelji, neki nisu. Neki o Srbiji misle dobro, neki misle loše. Ovi koji su vaši prijatelji i uz pomoć kojih ste izgurali tu rezoluciju su pre svega prijatelji Aljbina Kurtija i Prištine. Neki su naši prijatelji, svakako ćemo razgovarati sa njima i svakako gledam na njih kao partnere i oni takođe imaju pruženu ruku - rekla je Brnabić.

Kaže i da rezolucije Evropskog parlamenta, za nju, kao narodnu poslanicu, nada se sutra kao predsednicu Narodne skupštine, nisu obavezujuće, niti je zanimaju.

- Apsolutno me ne zanimaju i nemojte tim novim rezolucijama da pretite srpskom parlamentu, zato što time unižavate sebe kao narodne poslanike ovog naroda - rekla je Brnabić.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov poručio je opoziciji da, tražeći međunarodnu istragu o izborima u Srbiji, traže da naša država ukine deo svog suvereniteta i da stranci vrše istrage u Srbiji. 

Jovanov je to uporedio sa situacijom iz 1914. kada je Austro-Ugarska tražila da preduzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata na srpskoj teritoriji uz pomoć i uputstva Austro-Ugarskih organa. 

- Austro-Ugarska je tražila manje od onoga što traži naša opozicija danas. Austro-Ugarska je tražila manje da se meša u stvari. Oni su hteli da daju uputstva i da daju pomoć. I mi smo rekli da su uputstva i pomoć udar na našu slobodu, suverenitet i nezavisnost. A oni traže da oni vrše istrage - rekao je Jovanov.

On je istakao da rezolucije Evropskog parlamenta (EP), poput one koje je EP usvojio o izborima u Srbiji, apsolutno nisu obavezujuće na za koga, pa ni za zemlje članice EU.

- Opozicija odlazi tamo, pljuju po svojoj državi, vuku za ruku evropske parlamentarce, da bi doneli akt, koji nije obavezujući ni za koga. To je čisto pljuvanje po Srbiji iz razloga. To nema apsolutno nikakvu drugu težinu - rekao je Jovanov.

Dodao je da je EP usvojio svakakve rezolucije, poput one iz marta 2022. kojom je Srpska pravoslavna crkva optužena za raspirivanje napetosti na Balkanu i označena kao uzročnik ratova ili ona od 6. jula 2022. godine u kojoj se 5 članica EU pozivaju da priznaju samoproglašenu nezavisnost Kosova, a to se traži i od Srbije. 

Jovanov je optužio opoziciju da su od EP tražili prekidanje pristupnih pregovora, ali i prestanak finansiranja kroz IPA i IPARD fondove, što je, kako je rekao, direktan atak na državu Srbiju, a posebno na njene građane.

On je opoziciji poručio da Srbija neće da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom, da neće da vrši torturu nad Srbima zbog Banjske, da neće da se odrekne KiM, da neće da napada Srpsku pravoslavnu crkvu, a da, što se tiče rezolucija EP, mogu da nađu mačka o čiji rep će ih okačiti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Lazar

20.03.2024 15:45

Tako je,u nasoj zemlji cemo mi odlucivati i narod nas ce se pitati a ne stranci

Uros

20.03.2024 15:46

U Srbiji se nas narod pita a ne stranci

Luka

20.03.2024 15:47

Opozicija bi da u nasoj zemlji stranci odlucuju,pa nece moci

Vuk

20.03.2024 15:47

Ovde se nikad nece stranci pitati,tako je Ana