"DA LI JE IKO U SRBIJI ZNAO ŠTA JE ODIHR PRE NEGO ŠTO JE VUČIĆ PREUZEO VLAST"!? Ana Brnabić: "Opozicija nije bila za to da se pojedine preporuke implementiraju"!

Autor:

Vesti

21.03.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke od preporuka, poput ove, nismo implementirali jer opozicija nije bila za to, kaže Brnabić.

"DA LI  JE IKO U SRBIJI ZNAO ŠTA JE ODIHR PRE NEGO ŠTO JE VUČIĆ PREUZEO VLAST"!? Ana Brnabić: "Opozicija nije bila za to da se pojedine preporuke implementiraju"!

Foto: RTS printscreen

U emisiji "Direktno" Ana Brnabić, predsednica parlamenta, iznela je detalje o preporukama Organizacije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) vezanim za izborni proces u Srbiji.

Ona je istakla da je malo ko u Srbiji bio upoznat sa radom ODIHR pre nego što je Aleksandar Vučić preuzeo vlast. Brnabić je naglasila da nijedna prethodna vlast nije pokazivala interesovanje za preporuke ODIHR-a u vezi sa izbornim procesom, te da su kritike bile čak i oštrije nego što su sada.

- Nije niko. Ni jednu vlast do sada nije zanimalo šta je ODIHR imao da kaže o izbornom procesu u Srbiji. Svi iz prethodne vlasti su imali takve kritike, i još oštrije, nego što imamo sada - kaže Brnabić.


Jedna od ključnih preporuka koja se konstantno ponavlja u izveštajima ODIHR-a jeste mogućnost da jedan građanin potpisom podrži više izbornih lista. Brnabić je istakla da, i pored ovakvih preporuka, neke nisu implementirane zbog nedostatka podrške opozicije.

- Neke od preporuka, poput ove, nismo implementirali jer opozicija nije bila za to - kaže Brnabić.

Ana Brnabić juče je izabrana za predsedicu Narodne Skupštine.

- Zahvalna sam narodnim poslanicima na izboru za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije. Za mene je ova funkcija velika čast, privilegija i obaveza da, kao i do sada nastavim da radim za dobrobit, razvoj i stabilnost Srbije i svih njenih građana. Živela Srbija! - napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu "anabrnabic".

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Dragivoje

21.03.2024 21:30

Opozicija želi selektivno da primenjuje preporuke ODIHR-a

Nikola

21.03.2024 21:32

Aktuelna vlast je spremna sve da primeni da bi volja naroda bila ispoštovana

Marko

21.03.2024 21:34

Preporuke ODIHR-a aktuelna vlast želi da primeni jer time polazuje koliko joj stalo do volje svojih građana

Jagoda

21.03.2024 21:35

Pa možda je vreme da uđemo u 21.vek i da počnemo da menjamo neeke stvari na bolje.