SEDITE OKRUŽENI POSLANICIMA KOJI 12 GODINA NISU NIŠTA URADILI SA ODIHR-OM! Brnabić spustila na zemlju Biljanu Đorđević!

Autor:

Vesti

19.03.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić je istakla dugogodišnju saradnju sa ODIHR-om, naglasivši da je ova organizacija posmatrala različite izbore u Srbiji još od 1997. godine.

SEDITE OKRUŽENI POSLANICIMA KOJI 12 GODINA NISU NIŠTA URADILI SA ODIHR-OM! Brnabić spustila na zemlju Biljanu Đorđević!

Foto: Printscreen

Danas je Ana Brnabić, kandidatkinja za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije, oštro reagovala na izlaganje Biljane Đorđević, poslanice iz Đilasove koalicije Srbija protiv nasilja.

Brnabić je istakla značaj saradnje sa ODIHR-om tokom proteklih 25 godina i naglasila implementaciju preporuka u cilju unapređenja izbornog okvira i stanja demokratije u Srbiji.

ODIHR i saradnja sa Srbijom

Ana Brnabić je istakla dugogodišnju saradnju sa ODIHR-om, naglasivši da je ova organizacija posmatrala različite izbore u Srbiji još od 1997. godine. Takođe, istakla je značaj implementacije preporuka, ističući da je od 2019. godine implementirano čak 54 preporuke, dok je u ovogodišnjem izveštaju zabeležen manji broj preporuka nego u prethodnom izveštaju. Ovim je naglašena posvećenost vlasti unapređenju izbornog procesa i poštovanju preporuka ODIHR-a.

Reakcija na kritike i upoređivanje sa drugim zemljama

U svojoj reakciji, Ana Brnabić je uputila kritike na račun Đorđevićeve i okupljenih poslanika, ističući da oni nisu implementirali nijednu preporuku ODIHR-a tokom 12 godina vlasti. Takođe, Brnabić je pročitala preporuke iz finalnih izveštaja za druge zemlje poput Poljske i Nemačke, postavljajući pitanje da li bi iste reči uputila i jednoj Nemačkoj. Ovim je istaknuta važnost sagledavanja šire slike i upoređivanja sa praksom drugih zemalja pre donošenja kritičkih stavova.

Ana Brnabić je svojom reakcijom jasno istakla posvećenost implementaciji preporuka ODIHR-a u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji, dok je istovremeno odgovorila na kritike upućene od strane poslanice Đorđević. Ova izmena u Narodnoj skupštini Republike Srbije sigurno će ostaviti traga u javnosti, otvarajući nove diskusije o transparentnosti izbornog procesa i unapređenju demokratskih standarda u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (24)

Loading
Marica

19.03.2024 11:50

Биљана Ђорђевић је заслужила све што јој је Брнабићка рекла.

Мила

19.03.2024 11:51

Биљану Ђорђевић је требало да неко спусти на земљу, свака ти част Ана!

Milica

19.03.2024 11:53

Jedno veliko bravo za Anu Brnabić što je pucala pravo u metu da bi zapušila usta Biljani Đorđević.

Sara

19.03.2024 11:56

Biljana Djordjevic zivi u nekoj svojoj zabludi, nema ona pojma o cemu prica.