OPOZICIJA NASTAVLJA DA PRAVI HAOS U SKUPŠTINI: Napali obezbeđenje, umalo izazvali tuču i nasrću na Predsedavajućeg (VIDEO)

Autor:

Vesti

19.03.2024

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedini predloženi kandidat je dosadašnja predsednica Vlade i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić.

OPOZICIJA NASTAVLJA DA PRAVI HAOS U SKUPŠTINI: Napali obezbeđenje, umalo izazvali tuču i nasrću na Predsedavajućeg (VIDEO)

Foto: RTS

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije nastavlja se raspravom o izboru predsednika parlamenta.

Poslanici opozicije ponovo su napravili haos u Skupštini.

U toku rasprave sde više prpadnika opozicije zaletelo ka govornici, a Miroslav Aleksić je čak nasrnuo na radnika obezbeđenja.

Jedini predloženi kandidat je dosadašnja predsednica Vlade i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić.

Podršku njenom izboru dale su partije vladajuće koalicije i manjinske stranke, dok opozicija poručuje da za Brnabićevu neće glasati.

Jučerašnju raspravu obeležila je polemika vlasti i opozicije o biračkom spisku, izborima i preporukama međunarodnih posmatrača.

Podsetimo, poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije.

Protiv su se izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Na dnevnom redu sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela, izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (48)

Loading
teona

19.03.2024 11:20

ivljaci iz opozicije ne znaju nista da postuju. nemaju argumente pa lupaju o sto poslovnicima toliko o postovanju ustanove sramota

Una

19.03.2024 11:21

Opozicija su olosi koji samo to i znaju da prave nerede i haos.

Kiki

19.03.2024 11:21

Opozicija pokazuje nemoć i srlja iz greške u grešku.

olja

19.03.2024 11:22

Sramno ponašanje opozicije nema kraja,ponižavaju se u svakom momentu bez srama i stida!