BRNABIĆ IZ BUKUREŠTA: Odlična vest i za Srbiju i za SNS, IPP je najjači u EP! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.03.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se medijima iz Bukurešta.

BRNABIĆ IZ BUKUREŠTA:  Odlična vest i za Srbiju i za SNS, IPP je najjači u EP! (VIDEO)

Foto: printscreen/PRVA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas nastavlja boravak u Bukureštu, gde prisustvuje Kongresu Evropske nacionalne partije.

Premijerka je, nakon tog sastanka, rekla da Rumunije čvrsto ostaje pri svom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije,piše Tanjug. 

Predsednik Johanis je dodao da je Rumunija spremna da pomogne Srbiji na njenom evropskom putu.

Brnabićeva i Johanis su razgovarali o realizaciji projekata iz oblasti infrastrukture.

Tokom prvog dana Kongresa, Brnabićeva je imala sastanke i sa predsednikom Senata Rumunije i predsednikom Nacionalno-liberalne partije (PNL) Nikolaem Jonelom Ćukom, koji je jedan od domaćina ovogodišnjeg Kongresa, nemačkim poslanikom CDU Tilanom Kubanom i liderom VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim.

Uoči Kongresa EPP, ona je imala i srdačan susret sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Na Kongresu EPP učestvuje preko 2.000 delegata iz više od 40 zemalja, među kojima su predsednica EK Ursula fon der Lajen, predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola, šefovi država i vlada, predstavnici evropskih narodnih partija, ali i članovi koji su deo političke porodice EPP.

Ona se obratila i medijima:

- SNS je privrženi član EPP-a.  Dosta posla je pred nama. Krenula sam, kao što sam obećala građanima Srbije, da se spremam za taj posao. Nikada nisam videla do sada da je predsednik Vučić izolovan od bilo kog svetskog lidera. Upravo suprotno, pogotovo od evrospkih zvaničnika. To je prijateljska i konstruktivna atmosfera. Moji susreti ovde su takođe dobri. Mnogo dobro poznajem Ursulom fon der Lajen, imali smo odličan sastanak sa grčkim premijerom Micotakisom, sa rumunskim predsednikom takođe. Želim da imamo odličnu saradnju sa Rumunijom - istakla je premijerka Srbije.

- Politiku ili nemaš ili je nemaš - jasna je bila Brnabić i dodala:

- Mi smo i pre izbora u decembru 2023. godine rekli da je opozicija ujedinjena. Tu nema nikakve ideologije, vizije, plana i na kraju krajeva nema građana. Njihova jedina vizija jeste da su protiv predsednika Vučića. Njihov cilj je da pomere predsednika Vučića sa vlasti. Pošto ne mogu putem izbora, onda pitaju strane faktore da im pomognu. Međutim, to je antidemokratski. Predsednici zemalja koji su popularni su na listama i u Francuskoj, i u Italiji, pa i u SAD. Ovde bi bio presedan da to tako ne bude i to se neće desiti. Kakva je bila kampanja mržnje čudim se što si tako dobro prošli. Razočarana sam organizacijama civilnog društva. Oni bi trebalo da bude objektivne i nepristrasne, ali to one nisu u Srbiji. Što je ne fer prema građanima Srbije, kao što su to i pojedini istraživački novinari. Oni predstavljaju ispostavu opozicije - istakla je premijerka.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading