MORAMO DA OSIGURAMO MIR NAŠEG NARODA NA KIM! Vučić o osnivanju Pokreta: Pred Srbijom su najteža vremena!

Autor:

Vesti

06.03.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić se obratio javnosti nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke.

MORAMO DA OSIGURAMO MIR NAŠEG NARODA NA KIM! Vučić o osnivanju Pokreta: Pred Srbijom su najteža vremena!

Foto: PInk

Aleksandar Vučić

Danas je održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke nakon koje se javnosti obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i govorio o formiranju Vlade, budućnosti Srbije i formiranju Pokreta.

- Današnja sednica predsedništva je bila važna ne zbog samo odluka koje smo donosili, već zbog toga što smo temeljno i detaljno analizirali i kroz pripremna dokumenta i kroz diskusiju situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektive, razumevajući geopolitičku poziciju Srbije, težinu geopolitičke pozicije Srbije, istovremeno želeći da uradimo sve ono što smo obećali narodu kroz program koji smo nazvali Skok u budućnost Srbije EXPO 2027. Imao sam priliku da posle, verujem za moje prijatelje iz predsedništva SNS-a, ne tako dugog vremena kažem sve ono što vidim, sve ono što znam. Dobili smo informacije da nema napretka u pregovorima Prištine. Moramo da osiguramo mir našeg naroda na KiM - rekao je Vučić i dodao da se razgovaralo i o formiranju Pokreta.

Republika

Foto: PInk

Aleksandar Vučić o osnivanju Pokreta

- Razgovarali smo o formiranju Pokreta. Ne pravimo pokret za izbore. Pokret se pravi da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima. Pred Srbijom i svetom su najteža vremena, geopolitički najteža vremena. Zbog onoga što se zbiva u Ukrajini i širom zemljine kugle i što se neće zaustaviti sutra. Ako se ne zaustavi do maja, plašim se da će dođi do katastrofalnih posledica, ako se ne zaustavi do maja, teško da će se moći to zaustaviti u godinama i posledice će biti katastrofalne po svet.

Aleksandar Vučić je istakao i da je važno da Vlada što pre bude formirana.

- Izabrali smo kandidata za gradonačelnika, i predsednika Narodne skupštine. Stranka je odlučila da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika , Ana Brnabić je kandidat za predsednika Narodne skupštine. Miloš Vučević je predložio da se sa odlukom o mandataru sačeka još 10 dana pa ćemo saopštiti.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Aleksandar Vučić se obratio javnosti nakon sednice Predsedništva SNS

Vučić se osvrnuo i na rad Ane Brnabić.

- Ana Brnabić je moje najpozitivnije iznenađenje u politici. Ona je osoba koja je najbrže i najviše napredovala. Nikada nisam video nikoga da je tom brzinom učio, da se tako snažno borio, tako hrabro borio. Da je u svetu kojem nažalost dominiraju muškarci, da se ona borila junački kao malo ko od političara, da je radila vredno, da je napredovala i da mi je teško da zamislim da i kao predsednik Republike, pošto imamo bicefalnu izvršnu vlast, ne sarađujem sa njom, jer od kada sam predsednik i ona je predsednik Vlade. Ali će biti na drugoj, najvažnijoj funkciji u Srbiji, to je predsednik Narodne skupštine, imaće mnogo toga da pokaže, mnogo toga da učini za svoju zemlju i ona je zadovoljna i srećna zbog novog izazova, kao što rekoh, samo ne znam kako ću ja da se naviknem. Zašto takva odluka? Pa meni za tri godine ili manje od tri godine ističe mandat. Ne mislite valjda stvarno da ćemo da menjamo ustav, pa ću da budem ponovo predsednik? Naravno da neću - rekao je.

- Moramo se naviknemo da smo zamenljivi i moramo da promenimo nekad energiju. Ako se dobro pokaže u Skupštini, Ana može da bude i predsednik, nije bila predsednik, nikad se ne zna. Ali verujem da ćemo imati još mnogo mladih i dobrih ljudi. I ona je rekla da je to ogroman izazov i da ćete to da vidite kod nje. I zaista je zaslužila, ovo je jedna od najviših državnih funkcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading