"VELIKA ČAST I PRIVILEGIJA"! Oglasila se Ana Brnabić nakon što je izabrana za predsednicu Narodne skupštine (FOTO)

Autor:

Vesti

20.03.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je danas izabrana za predsednicu Narodne skupštine glasovima 153 narodna poslanika, petoro je bilo protiv, a nije bilo uzdržanih.

"VELIKA ČAST I PRIVILEGIJA"! Oglasila se Ana Brnabić nakon što je izabrana za predsednicu Narodne skupštine (FOTO)

Foto: RTS

Novoizabrana predsednica Narodne skupštine Ane Brnabić poručila je da izbor na novu funkciju predstavlja za nju veliku čast, privilegiju i obavezu da nastavi da radi za dobrobit Srbije i njenih građana.

 

 

- Zahvalna sam narodnim poslanicima na izboru za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije. Za mene je ova funkcija velika čast, privilegija i obaveza da, kao i do sada nastavim da radim za dobrobit, razvoj i stabilnost Srbije i svih njenih građana. Živela Srbija! - napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu "anabrnabic".

Brnabić je danas izabrana za predsednicu Narodne skupštine glasovima 153 narodna poslanika, petoro je bilo protiv, a nije bilo uzdržanih.

Nakon što je Ana Brnabić izabrana, opozicija  je napravila haos u Skupštini.

- Nema razloga, zaista. Da bi građani Srbije razumeli zašto u ovom trenutku Skupština izgleda ovako. Tri dana su trajale konsultacije za radna tela i izbor potpredsednika. Nijedna od ta tri dana se ovi poslanici nisu pojavili na konsultacijama. Svi predlozi koji su došli od strane opozcije koja je došla, mi smo prihvatili. Samo da ste pokazali mrvu poštovanja da se odazovete na konsultacije. Mogli smo da se dogovorimo civilizovano. Nažalost cilj im je da se pravi cirkus u skupštini. Da ste zrno energije pokazali na konsultacijama kao sad lako bismo se dogovorili - izjavila je Brnabić povodom divljanja opozicionara odmah po njenom izboru.

 

Za izbor Ane Brnabić glasali su poslanici koji su u Skupštinu ušli sa lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i "Ivica Dačić - premijer Srbije", Saveza vojvođanskih Mađara i stranaka nacionalnih manjina.

Poslanici koalicije "Srbija ne sme da stane" i "NADA" nisu prisustvovali glasanju, dok su poslanici "Mi glas iz naroda dr Branimir Nestorović" i "Mi glas iz naroda" bili protiv ili nisu prisustvovali glasanju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Das

20.03.2024 19:55

Cestitke Ani. Ocekujemo da ce dobro i ovaj posao raditi kao i prethodne.

Jelena

20.03.2024 19:56

Bravo Ana zasluzila si!

Jana

20.03.2024 19:59

Ana je dobila funkciju kakvu zaslužuje, čestitke.

Viki

20.03.2024 20:01

Sigurno je velika čast Ani Brnabić jer izbor za predsednicu Narodne skupštine je dokaz da svoj posao obavlja časno i pošteno i ovo je nagrada za mnoge uspehe koje je ostvarila.