NASTAVLJA SE RAD SKUPŠTINE SRBIJE! I danas se raspravlja o izboru predsednika parlamenta!

Autor:

Vesti

20.03.2024

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas u 10 časova nastavlja se konstitutivna sednica Skupšine Srbije.

NASTAVLJA SE RAD SKUPŠTINE SRBIJE! I danas se raspravlja o izboru predsednika parlamenta!

Foto: ST Nemanja Pančić

Danas poslanici Skupštine Srbije nastavljaju konstitutivnu sednicu na kojoj raspravljaju o izboru predsednika parlamenta, a jedini predloženi kandidat je potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić.

Predsedavajući konstitutivnom sednicom Stojan Radenović, je najavio da bi sednica trebalo da bude nastavljena danas u 10 sati, što će biti dan za glasanje.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su i juče o predlogu da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) i dosadašnji premijer Srbije Ana Brnabić, a sednica je trajala šest sati.

Poslanik Vladimir Orlić je podsetio da je 1,8 miliona glasova na decembarskim izborima dobila izborna lista "Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane", što je značilo i najveći broj mandata. Podsetio je da su upravo zato oni predložili da predsednik parlamenta bude Ana Brnabić da je to predlog na koji su ponosni.

Taj predlog podržale su SNS, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, a protiv su se izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela, izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (9)

Loading
dada

20.03.2024 08:19

Verujem da će današnje glasanje biti korak ka jačanju naših institucija.

dad

20.03.2024 08:19

Ponosan sam na našu demokratsku tradiciju i otvorenost u donošenju važnih odluka.

Ana

20.03.2024 08:20

Ovo je veliki dan za Skupstinu Srbije.

Ilija

20.03.2024 08:21

Jao, zar to znaci da cemo i danas biti prinudjeni gledati divljanje poslanika opozicije???