SILI SE, ALI NEMA ČIME! Kabadahija Kurti šalje oružje Zelenskom! CIRKUS!

Autor:

Vesti

19.03.2024

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane tzv. Kosova, Ejup Maćedonci, danas je prisustvovao sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, održanom u vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj.

SILI SE, ALI NEMA ČIME! Kabadahija Kurti šalje oružje Zelenskom! CIRKUS!

Foto: Profimedia

Premijer tzv. države Kosovo Aljbin Kurti i njegovi poslušnici ozbiljno su zasmejali javnost jer su se pohvalili da će poslati paket vojne pomoći Ukrajini koja se sastoji od taktičkih kamiona, taktičkih vozila i vojnih oklopnih automobila. Ovu vest je objavio ministar odbrane tzv. Kosova Ejup Maćedonci.

Ministarstvo odbrane tzv. Kosova u januaru je ispratilo kontingent od 27 pripadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga u Veliku Britaniju, gde su učestvovali u međunarodnoj vojnoj operaciji pod nazivom "Interfleks". Ova operacija je bila zajednička akcija sa ukrajinskom vojskom, a detalji o njihovom angažovanju pružaju uvid u sve veće međunarodno prisustvo tzv. Kosova u vojnim aktivnostima.


Ministar odbrane tzv. Kosova, Ejup Maćedonci, danas je prisustvovao sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, održanom u vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj. Na ovom sastanku, Maćedonci je istakao nepokolebljivu podršku tzv. Kosova pravednoj borbi ukrajinskog naroda. Takođe je informisao ministre i predstavnike Kontakt grupe o obuci koju KBS sprovodi za ukrajinske trupe u okviru operacije "Interfleks" u Velikoj Britaniji, kao i o obuci za razminiranje koju KBS sprovodi u saradnji sa Eukomom na Kosovu.

Maćedonci je takođe izjavio da će naredne nedelje biti upućen prvi paket vojne podrške Ukrajini, uključujući taktičke kamione, vozila i vojne oklopne automobile. Najavio je i koordinaciju i pripremu drugog paketa vojne podrške, koji će obuhvatiti hiljade minobacačkih granata, kao podrška jedinicama ukrajinske vojske u povećanju indirektne vatrene moći.

- Osim toga, najavio sam i koordinaciju i pripremu drugog paketa vojne podrške koji se sastoji od hiljada minobacačkih granata koji će uskoro biti poslati u Ukrajinu, kao podrška jedinicama ukrajinske vojske u povećanju indirektne vatrene moći - naveo je Maćedonci.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading