KURTIJEVO SEME ZLA! Saopštenje Srpske liste o monstruoznim lažima!

Autor:

Vesti

17.03.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onaj ko zločin negira i zamenjuje žrtvu s agresorom spreman je da zločin i ponovi

KURTIJEVO SEME ZLA! Saopštenje Srpske liste o monstruoznim lažima!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Brutalne laži koje je politička partija Samopredeljenje s Aljbinom Kurtijem na čelu objavila o Martovskom pogromu i etničkom čišćenju srpskog naroda i svega srpskog koji su se odigrali marta 2004. nastavak su opasne politike mržnje i ideologije zla prema Srbima i svemu srpskom od Prištine, saopštila je juče Srpska lista (SL).

Kako SL navodi u saopštenju, istina se iskrivljuje po starom receptu...

LAŽNI NARATIV

Onaj ko zločin negira i zamenjuje žrtvu s agresorom spreman je da zločin i ponovi, a tome svedočimo i danas, svakodnevnim napadima na srpski narod na Kosovu i Metohiji, pucanjem u srpsku decu, naše sunarodnike, hapšenjima, prebijanjima, skrnavljenjem naših grobova i kostiju naših predaka. Cilj ovakvih sramnih i gnusnih Kurtijevih objava jeste iskrivljivanje istine i stvaranje lažnog narativa o ovim događajima, koji su i dalje živa rana u sećanjima Srba koji su ovo stradalništvo doživeli.

Tužna statistika zlodela i razmere ovog etničkog čišćenja s kojim su se u 21. veku pred očima međunarodne zajednice suočili Srbi daje brojeve koje su objavili i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, Unmik, OEBS, Evropska unija i svi svetski relevantni mediji, koji govore o pozadini ovog organizovanog zločina.

Cilj je da se zaštite zločinci

Kao da nije dovoljno što Kurti svakog dana izjavama i nedelima podiže tenzije, progoni sve što je srpsko, otima srpska imanja, srpske crkve, preti i proteruje Srbe, već želi da lažnim narativima sakrije zločine koji su počinjeni nad našim narodom, navodi Srpska lista. Dodaje i da je Kurtijev cilj takođe da sačuva organizatore i izvršioce ovih zločina od procesuiranja i sankcionisanja.

I danas zastrašujuće zvuče podaci o proteranim, povređenim i ubijenim Srbima na kućnim pragovima, uništenim ili teško oštećenim crkvama i manastirima, a među njima su i oni na listi Uneska, poput Bogorodice Ljeviške. Tu su i uništene srpske kuće, etnički očišćeno devet sela i šest gradova od srpskog naroda, uništeno i oskrnavljeno preko 10.000 ikona, te u potpunosti sprečen povratak raseljenih na Kosovo i Metohiju.

Žan-Mari Genono, podsekretar GS UN za mirovne operacije, u Savetu bezbednosti je u izveštaju istakao: "Iako su na početku izgledale spontane, demonstracije su brzo preuzeli organizovani elementi, s interesom da proteraju kosovske Srbe s Kosova i ugroze međunarodno prisustvo tamo... Napad koji su predvodili ekstremisti kosovskih Albanaca na zajednice kosovskih Srba, Roma i Aškalija bio je organizovana, široko rasprostranjena i ciljana kampanja".

JASNA OBAVEZA

Treba ponoviti da nijedan relevantan međunarodni izvor nije ustanovio vezu ili odgovornost Srba s nesrećnim utapanjem albanskih dečaka u selu Čabra i to su naveli u svim svojim izveštajima, ali su u tim izveštajima jasno naveli da je pogrom nad Srbima bio organizovan i dobro pripremljen, s ciljem progona svega srpskog. Kao i da su etničkom čišćenju Srba doprineli zapaljivi medijski izveštaji, koji su obilovali lažima o srpskom narodu.

Više od Kurtija bi Srbi voleli da se 17. mart 2004. i svi zločini pre tog datuma i nakon njega nikada nisu dogodili, ali je naša obaveza da negujemo sećanje na ovo etničko čišćenje i ne dozvolimo da laž sakrije istinu, da se zločinci izjednače sa žrtvom niti da im se zločin oprosti, te da se za svoja zlodela kazne u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading