ESKOBAR SE OGLASIO: Nisam uspeo da ubedim Kurtija...

Autor:

Vesti

15.03.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglašavajući frustracije koje su doživljene ne samo u Vašingtonu već i u Briselu, Rimu, Berlinu i Parizu, Eskobar je istakao izazove koje predstavljaju politike vlade Pokreta Samoopredeljenje.

ESKOBAR SE OGLASIO: Nisam uspeo da ubedim Kurtija...

Foto: Printskrin/Youtube/24 sata Vesti

Tokom nedavne posete lažnoj državi Kosovo, specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, izrazio je neuspešne pokušaje da ubedi premijera Kosova, Aljbina Kurtija, da adresira zabrinutost Zapada u vezi sa zabranom korišćenja srpskog dinara u ovom delu srpske teritorije.

Eskobar je istakao svoj predlog za privremenu obustavu odluke dok se dugoročno rešenje ne postigne u saradnji sa Evropskom unijom, Sjedinjenim Državama i kosovskom vladom. Međutim, on je žalio što nije uspeo da obezbedi Kurtijevu posvećenost ovom kursu akcije, prenose Vijesti.me.

Kurtijev odgovor i nade za brzo rešenje

Eskobar je otkrio da je Kurtijev najnoviji odgovor naglasio nezavisnost odluke Centralne banke i njegovu nesklonost da se umeša, uprkos poremećajima koje je izazvao određenim građanima Kosova. Eskobar je izrazio svoje nade za brzo rešenje kako bi se omogućili novčani transferi u evrima za pogođene pojedince, sa predstojećim sastankom glavnih pregovarača iz Beograda i Prištine u Briselu.

Analiza odluke Centralne banke i izazovi koji su se pojavili

Eskobar je doveo u pitanje koordinaciju odluke Centralne banke, ističući negativan uticaj na ekonomiju Kosova i teškoće koje je izazvala građanima. On je osporio ideju da je odluka bila motivisana željom da se kazne Srbi, pripisujući je umesto toga potencijalnom propustu i nedostatku iskustva u upravljanju unutar vlade Pokreta Samoopredeljenje.

Naglašavajući frustracije koje su doživljene ne samo u Vašingtonu već i u Briselu, Rimu, Berlinu i Parizu, Eskobar je istakao izazove koje predstavljaju politike vlade Pokreta Samoopredeljenje. On je naglasio važnost komunikacije i nastojanja sa američke strane da unaprede odnos sa Kosovom.

Očuvanje zajedničkih vrednosti i ljudskih prava

Eskobar je istakao značaj zajedničkih vrednosti, posebno posvećenost ljudskim pravima, u odnosu između Sjedinjenih Država i Kosova. On je istakao uticaj tretmana manjina na bilateralne odnose, pozivajući premijera i njegovu vladu da razmotre implikacije svojih akcija.


Eskobar je ponovio trajno prijateljstvo između Sjedinjenih Država i lažne države Kosovo, ističući potrebu za konstruktivnim dijalogom i zajedničkom posvećenošću zajedničkim vrednostima i ljudskim pravima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Miloš

15.03.2024 17:42

Tuga! Kurtija ubeđuje bezuspešno, a Vučiću naređuje uspešno.