VASKRŠNJI SABOR SRBIJE I SRPSKE U PRAVI ČAS! Sloga biće poraz vragu! UJEDINJENI ODOLEVAMO SVIM PRITISCIMA!

Autor:

Vesti

19.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće donete važne odluke, koje će nas dodatno okupiti oko nacionalnih interesa.

VASKRŠNJI SABOR SRBIJE I SRPSKE U PRAVI ČAS! Sloga biće poraz vragu! UJEDINJENI ODOLEVAMO SVIM PRITISCIMA!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Veliki vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske 5. i 6. maja, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, ojačaće naš narod i pokazati svima koji se već godinama trude da nam nametnu raskol da i te kako možemo da budemo jedinstveni i jaki.

Kako je predsednik Vučić istakao nakon sastanka s patrijarhom srpskim Porfirijem i predsednikom Srpske Miloradom Dodikom, na ovom saboru, koji će se održati širom Srbije, biće donete važne odluke za opstanak srpskog naroda na svojim ognjištima, ali i ekonomski napredak, očuvanje našeg jezika, ćiriličkog pisma i kulturne baštine.

TEŠKA SITUACIJA

- Nova vlada Srbije i vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje narodnim skupštinama Srbije i Srpske. Patrijarha srpskog Porfirija upoznali smo s težinom političke situacije u kojoj se nalazi ceo srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Crkve - naveo je predsednik Vučić, koji je nedavno rekao da je pritisak na Srbe na Kosmetu samo deo onoga što nam se sprema.

Miletić: Poštovanje prema veri i kulturi

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije ističe da je sloga najjači bedem i odgovor na sve želje i namere raznih faktora da naruše jedinstvo srpskog naroda.
- Ovim se jasno pokazuje poštovanje prema veri i kulturi srpskog naroda i šalje se jasna poruka da niko neće moći da ga uništi i protera s ognjišta - kaže Miletić.

Sagovornici Srpskog telegrafa naglašavaju da je ova odluka doneta u pravo vreme. Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnosti ističe da je jedinstvo neophodno u vreme globalnog previranja i pokušaja da se reše neka istorijska pitanja.

- Upravo jedinstvo srpskog naroda treba da stavi do znanja svima da nismo rasuti i da nas neće podeliti - kaže Graovac i dodaje da nećemo dozvoliti da bilo ko pritiscima narušava naše nacionalne interese.

ŠIROKA PODRŠKA

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Sandra Božić

 

Sandra Božić, funkcioner SNS, ističe da je uvek dobro i poželjno da se okupimo oko nacionalnih interesa.

- Odgovorna nacionalna politika koju vodi predsednik Vučić predstavlja jedan od ključnih ciljeva koji je sebi postavio SNS. Uvek je dobro i pravo vreme da se okupimo oko nacionalnih interesa, a sve jači pritisak, posebno po pitanju Kosova i Metohije, svakako da ubrzava taj proces. Činjenica je da srpski narod samo ujedinjen ima šansu da se odupre svim nedaćama koje pred nas postavljaju oni kojima jaka Srbija smeta. Zato verujem da će ova inicijativa naići na široku podršku i da će srpskom narodu pružiti jasan znak da ga vode ljudi s vizijom i hrabrošću kakva se sreće jednom u sto godina, a koja je oličena u predsedniku Aleksandru Vučiću - ističe naša sagovornica.

Vučić čestitao Putinu i zahvalio mu na podršci

Predsednik Vučić juče se sastao s ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

- Razgovor sam iskoristio da mu uručim pismo za predsednika Putina, u kojem sam, pored čestitki za izbornu pobedu, objasnio težinu situacije s kojom se srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava, značajnim političkim izazovima koji se pred Srbijom nalaze, uz zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu Srbije - napisao je Vučić na Instagramu.

Na izborima u Rusiji, koji su održani od 15. do 18. marta, Putin je osvojio 87,28 odsto glasova.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Ika

19.03.2024 19:15

Naravno da nas slozne niko ne može pobediti.

Gaga

19.03.2024 19:15

Samo ujedinjeni se možemo izboriti sa svim izazovima koji su pred nama. Zato nam je i neophodan sabor koji sprema Vučić.

Ana

19.03.2024 19:16

Sabor srpske sloge ce dati svima nama vetar u leđa.

Gaga

19.03.2024 19:19

Nije džabe još u davna vremena rečeno "Samo sloga Srbina spasava' . Vreme je za slogu i jedinstvo vascelog srpskog roda .