OGLASIO SE PREDSEDNIK VUČIĆ: Održaće se veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske 5. i 6. maja!

Autor:

Vesti

18.03.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost, istakao je Vučić.

OGLASIO SE PREDSEDNIK VUČIĆ: Održaće se veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske 5. i 6. maja!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Posle višesatnih razgovora koje smo predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, danas imali, donet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske, saopštio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić..

- Na tom Saboru biće donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine - istakao je Vučić i nastavio:

- Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje Narodnim skupštinama Republike Srbije i Republike Srpske. Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost.

Podsećamo, predsednik Vučić se oglasio na obeležavanju Dana sećanja na 17. mart 2004. godine i rekao da su pred nama teških 20 meseci.

- Želim da kažem da su predstojeći meseci odlučujući za naš narod. Ekonomski će biti odlični za naš narod, ali politički najteži meseci u poslednjih 20 godina.

- Želim da se sa svima vama poklonim senima naših junaka koji su pali čuvajući svoje kuće i ognjišta, i da im poručim da nisu uzalud pali. Znaćemo da čuvamo sve što su učinili za svoju otadžbinu. Neka živi Srbija, neka živi Kosovo i Metohija i naš narod - rekao je Vučić, na šta je pozdravljen gromkim aplauzom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Lidija

18.03.2024 19:08

Održavanja velikog Vaskršnjeg sabora Republike Srbije i Republike Srpske 5. i 6. maja predstavlja značajan događaj za srpski narod i region Balkana.

Sanja

18.03.2024 19:09

Vaskršnji sabor pruža priliku za razmenu mišljenja, promociju kulture i tradicije, kao i za unapređenje ekonomske saradnje između Srbije i Republike Srpske.

Ana

18.03.2024 19:11

Najava donošenja važnih odluka na Vaskršnjem saboru Republike Srbije i Republike Srpske naglašava ozbiljnost izazova s kojima se suočava srpski narod i potrebu za zajedničkim delovanjem.

Jovana

18.03.2024 19:12

Očekuje se da će ove odluke imati dubok uticaj na opstanak srpskog naroda na svojim ognjištima.