"NEMA DOGOVORA OKO DINARA"! Vučić iz Inđije uputio jasnu poruku - Nećemo da ukinemo sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji!

Autor:

Vesti

18.03.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je naveo da to mogu da urade Evropljani na silu, zajedno sa Prištinom, ali da će Srbija naći način kako da svom narodu dopremi novac.

"NEMA DOGOVORA OKO DINARA"! Vučić iz Inđije uputio jasnu poruku - Nećemo da ukinemo sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije JFE SHOJI SERBIA, da po pitanju dinara na KiM nema nikakvog dogovora jer se od Srbije traži da ukine svoju valutu na svojoj teriotirji.

- Nemam nikakva očekivanja. Ono što sam ja govorio je nešto sa dalekosežnim posledicama i o tome ću u petak da govorim detaljnije. Nema po pitanju dinara nikakvog dogovora, vi tražite da se mi dogovorimo da ukinemo sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji. Nećemo i ne možemo - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa Briselskim sporazumom i postojanju bilo kakvog pomaka kada je reč o statusu dinara na KiM.

Vučić je naveo da to mogu da urade Evropljani na silu, zajedno sa Prištinom, ali da će Srbija naći način kako da svom narodu dopremi novac.

- Nikakav problem, mučićemo se, mučiće se naš narod ali nećete moći da kažete da je to dogovoreno - poručio je on.

Dodao je da to menja kompletnu igru u budućnosti.

- Čekam ih samo da vidim ovo oko Saveta Evrope, a tada će morati da se suoče sa tim što ću celom svetu da obelodanim kako i na koje sve načine su lagali i obmanjivali Srbiju i šta su sve radili protiv Srbije, ne ovi iz Prištine, već ovi zapadnjaci koji su se predstavili kao pošteni brokeri i pošteni posrednici -  rekao je on.

On je povodom predstojeće rasprave u Savetu Evrope o prijemu u članstvo u to evropsko telo tzv. Kosova rekao da će "biti interesantno", ali da će u petak kada se vrati iz Brisela govoriti o svemu. 

- O mnogo čemu, i tada ću iznositi podatke o različitim stvarima mnogi će biti iznenađeni. I iz oblasti korupcije i kriminala, ali i evropskih integracijam, situacije u odnosnima sa Prištinom, o svemu što se događa u Republici Srpskoj, BiH a tiče se srpskog naroda. Pripremam se za petak - rekao je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše predstojeću raspravu u Savetu Evrope. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Sanja

18.03.2024 13:22

Jasno je da predsednik nece odustati da se bori za prava, mir i slobodu Srba na KIM.

Ana

18.03.2024 14:21

Ukidanje dinara na KiM nije po zakonu i to je jos jedan Kurtijev potez koji ce otezati zivot Srba na KiM

Ana

18.03.2024 14:22

Dinar je jedina ispravna valuta na KiM.

Ana

18.03.2024 14:24

Kurti sve radi kako bi otezao zivot Srba na KiM