KOD GENERALŠTABA ĆE BITI MUZEJ! Vučić: Da svi vide šta se tu dogodilo!

Autor:

Vesti

18.03.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je da će revitalizacija prostora Generalštaba značiti i u popravljanju srpsko - američkih odnosa, ali, kako je rekao "bez zaboravljanja onoga što se dogodilo".

KOD GENERALŠTABA ĆE BITI MUZEJ! Vučić: Da svi vide šta se tu dogodilo!

Foto: commons.wikimedia.org/Not home

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je delimično upućen u projekat revitalizacije prostora Generalštaba koji je oštećen u NATO bombardovanju 1999. godine, ali i da je veoma srećan što će se konačno rešiti "taj problem u centru grada". 

Vučić je rekao da će u okviru projekta na tom prostoru biti postavljena i neka vrsta muzeja, kako muzeja žrtava tako i svega onoga što se tu dešavalo. 

- Da pokažemo ljudima šta se tu dogodilo, da niko ništa od svega toga ne krije, ali da razvijamo dalje Beograd i našu zemlju sa velikim i veoma značajnim investicijama - rekao je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da li je izabran partner za revitalizaciju prostora Generalštaba bez tendera i javne rasprave.  

Predsednik je istakao da će svako ko bude video kako je planirano da taj prostor izgleda biti oduševljen, imajući u vidu kakvo je stanje tog prostora danas. 

- Nadam se samo da ćemo imati dovoljno vremena da premestimo Ministarstvo odbrane i Generalštab. Posle toga da obnovimo velelepnu zgradu Sedmog puka, koja gleda prema Manježu. To su veliki rezultati, velike investicije. Beorgad u narednih dve godine treba da dobije i velike svetske hotele i postaje svetska metropola. A sve će biti apsoultno transparentno, niko ne želi ništa da krije - rekao je Vučić.  

Istakao je da će revitalizacija prostora Generalštaba značiti i u popravljanju srpsko - američkih odnosa, ali, kako je rekao "bez zaboravljanja onoga što se dogodilo". 

Kada je reč o drugim investicijama, a na pitanje novinara da li će Zakon o javnim nabavkama primenjivati i na druge projekte koji se navode kao deo EXPO2027, a osim kompleksa novog sajma na koji se primenjuje leks-spacijalis, predsednik je rekao da hoće.  

- Već smo primenjivali zakon o javnim nabavkama ne neke 2,5, tri milijarde evra na različite dogovorene puteve. U skladu sa zakonom smo sve napravili i sve je išlo po tenderskim procedurama i svemu drugom. Da li će neki objekat, zbog ne znam čega da bude po nekom drugom principu, stvarno ne znam - što se EXPO-a tiče - rekao je Vučić. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Ana

18.03.2024 13:39

Dobro je sto ce se izgraditi muzej na tom mestu koji ce podsecati na zrtve koje su tragicno nastradale.

Ana

18.03.2024 13:39

Odlicna zamisao da na mestu generalštaba bude muzej jer je to nada istorija!

Sena

18.03.2024 13:42

Država vodi računa da se nikada ne zaboravi nešto što se dogodilo.

Nenad

18.03.2024 13:42

Svaka vam čast na tom saopštenju i na toj odluci.