"VLAST SE OSVAJA NA IZBORIMA, REZULTATIMA, PROGRAMOM, IDEJAMA I VIZIJOM RAZVOJA, NE ULIČARSKIM PONAŠANJEM U SKUPŠTINI" Ministar Siniša Mali o napadu opozicije u parlamentu

Autor:

Vesti

19.03.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnje zasedanje parlamenta, na kojem se raspravljalo o izboru za predsednika Narodne skupštine, obeležile su tenzije i incidenti.

"VLAST SE OSVAJA NA IZBORIMA, REZULTATIMA, PROGRAMOM, IDEJAMA I VIZIJOM RAZVOJA, NE ULIČARSKIM PONAŠANJEM U SKUPŠTINI" Ministar Siniša Mali o napadu opozicije u parlamentu

Foto: Printscreen/Pink

Ministar finansija Siniša Mali osudio je nedemokratsko ponašanje opozicije u Skupštini, ističući da se vlast osvaja na izborima, a ne uličarskim ponašanjem u parlamentu. Na svom Instagram nalogu, Mali je naglasio da "opozicija teži nedemokratskom osvajanju vlasti koje rezultira nasiljem u Skupštini", dodajući da je ponašanje koje je danas viđeno u parlamentu za svaku osudu i da se time blamira moderna istorija parlamentarne demokratije.

- Dokle ćemo više da šaljemo blamantne slike u svet iz Parlamenta, mesta na kome bi morala da se ispisuje moderna istorija parlamentarne demokratije? Za svaku osudu je ponašanje kog se stidi svaki pristojan čovek. Vlast se osvaja na izborima, rezultatima, programom, idejama i vizijom razvoja, ne uličarskim ponašanjem u Skupštini. Stidite se - poručio je Mali.

 

 

Današnje zasedanje parlamenta, na kojem se raspravljalo o izboru za predsednika Narodne skupštine, obeležile su tenzije i incidenti. Početak sednice prekinut je nakon što su poslanici opozicije sa liste "Srbija protiv nasilja" nezadovoljni što nisu dobili reč, reklamirajući povredu Poslovnika, krenuli ka predsedavajućem, što nije bilo dozvoljeno. Došlo je do koškanja sa skupštinskim obezbeđenjem, praćenog psovkama i uvredama. Nakon nastavka sednice, poslanici opozicije su, dok je govorio šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, udarali u klupe i duvali u pištaljke. Takođe, Miki Aleksić pokušao je fizički da nasrne na predsedavajućeg Stojana Radenovića i u naletu besa udario je pripadnika obezbeđenja.


Ministar Mali je istakao da je ponašanje opozicije u Skupštini nedostojno modernih demokratskih standarda i da se vlast osvaja na osnovu rezultata, programa, ideja i vizije razvoja, a ne nasiljem i nedemokratskim metodama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (17)

Loading
Zora

19.03.2024 15:44

Nemaju opozicionari ni rezultate, ni program, ni ideje. Ostalo im je jedino uličarsko ponašanje koje pokazuju u Skupštini.

Tijana

19.03.2024 15:51

Opozicija na svaku moguci nacin gleda na nanese stetu Srbiji.

Ana

19.03.2024 16:10

Vladt dobija ona stranka koja je ostavila najveći utisak na građane.

Deki

19.03.2024 17:07

Opoziciji je cilj da nasiljem opstruiše Srbiju. Narod im je dao glasove da prezentuju svoje ideje koje izgleda da ni nemaju, a ne da urliču po skupštini. Oni su dokazani uništitelji Srbije.