DOSIJE UBISTVA ĐINĐIĆA (6)! POSLEDNJI SUSRET ĐINĐIĆA I LEGIJE: Videli se na rođendanu Zoranove supruge Ružice - Ulemek došao NEPOZVAN!

Autor:

Vesti

15.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legija se nepozvan pojavio sa poklonom u rukama na rođendanu Ružice Đinđić samo 15 dana pre nego što je izvršen atentat na Zorana Đinđića.

DOSIJE UBISTVA ĐINĐIĆA (6)! POSLEDNJI SUSRET ĐINĐIĆA I LEGIJE: Videli se na rođendanu Zoranove supruge Ružice - Ulemek došao NEPOZVAN!

Foto: printskrin, PRofimdia

Samo 15 dana pre nego što će biti ubijen, 25. februara 2003. godine, Zoran Đinđić je proslavio rođendan supruge Ružice, a na slavlju se pojavio i bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek Legija koji je na veselje došao nepozvan.

Navodno je na veselju, u zgradi "Cepter", u Ulici kralja Petra u Beogradu, došlo je i do žučne rasprave, a zamalo i tuče između Legije i Vladimira Bebe Popovića, bivšeg šefa Biroa za komunikacije u Đinđićevoj vladi.

- Na proslavi Ružičinog rođendana bili su Beba Popović s devojkom, Zoran Janjušević, nekadašnji savetnik u Đinđićevoj vladi, Nemanja Kolesar, bivši šef kabineta ubijenog srpskog premijera, kao i Milan Janković poznatiji kao Filip Cepter. Đinđić još nije supruzi ni poklon uručio, kad se iznenada na vratima pojavio Ulemek - priča sagovornik dnevnog lista Srpski telegraf i portala Republika i dodaje da se Đinđićevo obezbeđenje zbunilo kada se na vratima pojavio Legija, a premijer je morao da donese odluku da li će ga primiti na proslavu ili ne:

O sastanku pričao i Đinđićev telohranitelj

Srđan Babić, član Đinđićevog obezbeđenja i bivši Legijin bezbednjak u JSO, govorio je o proslavi rođendana u zgradi "Ceptera" na suđenju za ubistvo premijera pred Specijalnim sudom u Beogradu, ali nije iznosio detalje. Babić je odgovarao na pitanja Nenada Vukasovića, advokata Zvezdana Jovanovića.
Advokat Vukasović: Da li je svedoku poznato da li je premijer Zoran Đinđić imao kontakte s Miloradom Lukovićem Legijom?

Babić: Da.

Advokat Vukasović: Da li može da kaže gde su bili ti kontakti?

Babić: U zgradi Vlade i zgradi Filipa Ceptera u Kralja Petra. Za susret u "Cepteru" mislim da je u pitanju bio nečiji rođendan. Zaista ne znam detalje jer ja, kao lično obezbeđenje, ostajem van, kod vozila.


- Članovi obezbeđenja rekli su Đinđiću: "Došao je Legija, šta da radimo? Doneo je i poklon za gospođu Ružicu, u rukama drži buket ruža." Premijer im je kratko odgovorio: "Pustite ga da uđe, šta sad da radimo" - priseća se naš izvor i dodaje:

- Cepter se okupljenima žalio na poslovne probleme. Pričao je da ima problema s bankama i poveriocima. U razgovor se tad uključio i Legija, koji mu je rekao: "Mi to lako rešavamo, isečemo prste." Ubrzo se Legija sukobio s konobarom jer mu je ponudio meso, a komandant JSO je postio. Tada je Beba Popović uskočio u odbranu konobara i pitao Legiju: "A je l' ubijate sredom i petkom?" Legija je odmah skočio da se obračuna s Popovićem, a nije ustuknuo ni Đinđićev savetnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading