DOSIJE UBISTVA ĐINĐIĆA (4)! OTKRIVAMO! Izveštaj koji je CIA sakrila!

Autor:

Vesti

15.03.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naređeno da se izveštaj sakrije, nikada nije ugledao svetlost dana.

DOSIJE UBISTVA ĐINĐIĆA (4)! OTKRIVAMO! Izveštaj koji je CIA sakrila!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Dokazano je da su 13. marta 2003. godine na premijera Zorana Đinđića pucali pripanici ''zemunskog klana'', ali nalogodavci nikada nisu otkriveni niti je ispitana odgovornost službi u ubistvu premijera.

Na inicijativu tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, 2006. godine je sastavljena specijalna komisija, koju ss činili najistaknutiji balističari i eksperti sudske medicine. Komisija je imala zadatak da ispita celokupnu istragu o ubistvu Đinđića, a uvidom u izveštaje, utvrđeno je da je načinjen niz propusta i da postoji veliki broj nelogičnosti.

Portal Republika je došao u posed izveštaja ove komisije koji nikada nije ugledao svetlost dana jer je upravo to tražila Amerika od koordinatora ove komisije Mikija Rakića, tadašnjeg savetnika Borisa Tadića.

- Prvi put posle sastavljanja tog izveštaja Rakić je otišao u Ameriku, a tamo mu je jasno stavljeno do znanja da znaju za taj izveštaj. Naređeno mu je da izveštaj zakopa u neku rupu da nikada ne bi ugledao svetlost dana - kaže sagovornik Srpskog telegrafa i Republike.

Propusti u uviđaju

- Greškom upakovana vlažna krv u kese

- Propale analize DNK tragova na žardinjeri
- Nikada nije urađena skica s ucrtanim mestom pogotka
- Nisu detaljno pregledane štake koje je okrznuo metak
- Opisan samo gornji deo odeće Đinđića, ne i pantalone
- Oštećenje na zgradi od metka nije pravilno fotografisano

Jedan bivši obaveštajac nam je i potvrdio da je bilo katastrofalnih propusta u samom procesu istrage.

- Znam da postoji taj tajni izveštaj. Sve te činjenice i strogo poverljive papire je neko imao i ranije. Međutim, nije im palo na pamet da iskoriste razne zapisnike, izjave svedoka, fotografije ili neke druge dokumente. Propusta je bilo u raznim fazama.

On dodaje da je neverovatno da brojne komisije i eksperti, kako naši, tako i strani, nisu posvetili dovoljno pažnje mnogim detaljima.

- Postojalo je, na primer, nekoliko svedoka koji su davali sasvim suprotne izjave od onoga što je sačinjeno u zapisniku - kaže ovaj bivši obaveštajac, koji je penzionisan nekoliko godina pre atentata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading