RUMUNIJA POTVRDILA PODRŠKU TERITORIJALNOM INTEGRITETU I SUVERENITETU SRBIJE: Brnabić i Johanis o saradnji dve zemlje na putu evro integracija (FOTO)

Autor:

Vesti

06.03.2024

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od ključnih momenata iz današnjeg sastanka bio je naglasak predsednika Rumunije na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

RUMUNIJA POTVRDILA PODRŠKU TERITORIJALNOM INTEGRITETU I SUVERENITETU SRBIJE: Brnabić i Johanis o saradnji dve zemlje na putu evro integracija (FOTO)

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Današnji susret predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsednika Rumunije, Klausa Johanisa, bio je od velikog značaja za budućnost Srbije na evropskom putu. Saopštenje iz kabineta premijerke ističe da je sastanak protekao uspešno, sa potvrdom podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije od strane Rumunije. Takođe, rumunski predsednik je naglasio spremnost svoje države da pruži pomoć Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Jedan od ključnih momenata iz današnjeg sastanka bio je naglasak predsednika Rumunije na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Ova potvrda podrške predstavlja važan korak ka jačanju međunarodnog položaja Srbije i njenom integrisanju u evropske i globalne tokove.

Klaus Johanis je istakao spremnost Rumunije da pruži pomoć Srbiji na evropskom putu. Ova podrška predstavlja važan signal za dalji napredak Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i za jačanje regionalne saradnje.


Tokom sastanka, Ana Brnabić i Klaus Johanis su razgovarali o realizaciji projekata u oblasti infrastrukture. Ovaj segment razgovora ukazuje na važnost saradnje između Srbije i Rumunije na polju razvoja infrastrukture, što može doprineti ekonomskom napretku i jačanju regionalne povezanosti.

Ukupno gledano, današnji sastanak između Ane Brnabić i Klausa Johanisa predstavlja značajan korak ka jačanju saradnje između Srbije i Rumunije, kao i ka postizanju zajedničkih ciljeva u evropskim integracijama i razvoju infrastrukture. Ova podrška predstavlja važan podsticaj za dalji napredak Srbije na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading