PIŠU PETICIJU DA BEOGRAD NE BUDE CENTAR SVETA?! "Nasiljem protiv Srbije" smeta Expo 2027 i veliki infrastrukturni projekti jer gube tlo pod nogama!

Autor:

Vesti

06.03.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbor za domaćina 'Expo 2027' predstavlja veliku čast i očekuje se da bude značajan ekonomski stimulans za našu zemlju, dok, sa druge strane, opozicija, paralizovana strahom, preduzima nepromišljene akcije.

PIŠU PETICIJU DA BEOGRAD NE BUDE CENTAR SVETA?! "Nasiljem protiv Srbije" smeta Expo 2027 i veliki infrastrukturni projekti jer gube tlo pod nogama!

Foto: Republika.rs

U 2027. godini, Srbija će postati globalni epicentar kao ponosni domaćin "Expo 2027", pružajući našoj zemlji izuzetnu priliku za nastavak rada i napretka. Ovaj događaj treba da bude razlog za nacionalni ponos, jer će Beograd biti prepoznat kao svetski centar obrazovanja, kulture i inovacija. Ipak, unutar našeg društva postoje oni čiji je primarni cilj da državi naštete u korist ličnih interesa.

Izbor za domaćina "Expo 2027" predstavlja značajnu čast i predviđa se kao ključni ekonomski stimulans za našu zemlju. Beograd će doživeti transformaciju i dobiti potpuno nov izgled, dok se ambiciozni planovi za prestonicu postepeno ostvaruju.

Prokop, stadion, mostovi, metro...

U okviru priprema za Expo 2027, Beograd će doživeti značajnu infrastrukturnu transformaciju, koja uključuje izgradnju Nacionalnog stadiona i novog sajma u Surčinu. Ovi projekti biće pokretači razvoja nove komunalne i putne infrastrukture, uključujući izgradnju mostova i renoviranje fasada.

Grad će takođe unaprediti svoju saobraćajnu povezanost, omogućavajući železničku vezu sa aerodromom, sajmom i stadionom, te redizajn železničkih i autobuskih stanica. Među ključnim planovima su i rekonstrukcija Autobuske i Železničke stanice Prokop, obnova Zgrade Pošte, izgradnja Pešačkog i Novog mosta na Savi, izgradnja metroa, kao i realizacija Expo sajma u Surčinu.

Predviđeno je da će ova obimna preobrazba Beograda koštati 12 milijardi evra, finansirajući se iz budžeta i putem zaduživanja.

Opozicija u svemu dobrom vidi loše

Ovi ambiciozni i velikopotezni projekti, koje mnogi vide kao izraz megalomanije, nailaze na otpor od strane grupe "Nasiljem protiv Srbije". Ova grupa svaku inicijativu koja doprinosi jačanju Srbije tumači kao pretnju svojoj egzistenciji, postavljajući pitanje zašto bi neko podržao one koji su imali priliku da nešto postignu, ali to nisu učinili.

Kritike i negativni stavovi prema "Expo 2027" odražavaju strah opozicije od gubitka političkog uticaja, posebno u svetlu planova za rekonstrukciju i izgradnju novog kompleksa Beogradskog sajma. Njihova najnovija akcija uključuje pokretanje peticije protiv rušenja Beogradskog sajma, lažno predstavljajući ovu inicijativu kao borbu za dobrobit glavnog grada. Međutim, postavlja se pitanje šta zapravo žele zaštiti - da li Beograd od napretka?

Planovi za sajamski kompleks "EXPO 2027" predviđaju prostor od 70.000 kvadrata, sa izložbenim prostorima za 100 zemalja. Očekuje se da će Beograd posetiti više od tri miliona ljudi iz 120 zemalja, pri čemu se ekonomski učinci procenjuju na više od milijardu evra.

Opozicija, bojeći se da Srbiji bude još bolje, koristi laži kako bi diskreditovala ovaj projekat. Đorđe Miketić, iz stranke Dragana Đilasa, ranije je izjavio da je cilj zaustaviti ovakve projekte u interesu zaštite javnog dobra, uključujući sprečavanje gradnje na Makišu i rušenja Sajma za "EXPO".

Infrastrukturni projekti redovno postaju meta opozicije, koja ih vidi kao prilike za opstrukciju. Primera radi, projekat "Beograd na vodi" je prvobitno bio kritikovan, a sada je postao popularno mesto za život i opuštanje među onima koji su ga nekada kritikovali.

Srbija nastavlja da se razvija i gradi, a građani su sve više ponosni na svoj glavni grad i s nestrpljenjem očekuju kako će Beograd izgledati 2027. godine - lepši, uređeniji i bogatiji, postajući još značajnije mesto za život.

(24sedam)

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Nenad

06.03.2024 13:00

Van pameti pa neće da može tako.

Steva

06.03.2024 13:01

Opozicija kao da ima za cilj da sistemski uništi državu.

Икабод

06.03.2024 13:01

Сваки урађен, завршен пројекат је сурово сећање шта је ова опозиција, која је некад била власт, могла да уради док је имала власт. Али они су то време користили да пустоше буџет и нису их превише интересовали инфраструктурни пројекти.

Amoroso

06.03.2024 13:02

Do sada opozicija nije rekla da će nešto izgraditi, samo da će srušiti kada dođe na vlast. Ali valjda su zato i opozicija. Ko želi da glasa za tako nešto.