MOJ SAVET I MOLBA SNS, BOLJE IĆI NA NOVE IZBORE U BEOGRADU! Vučić: U ponedeljak očekujem da čujem predlog za mandatara

Autor:

Vesti

02.03.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma je važno da se ide na nove izbore, jer bolje i da izgubite vlast nego da učestvujemo u toj vrsti krađe izbora kako je Srbija videla 2008. godine. To je moj savet i moja molba za vas, rekao je Vučić.

MOJ SAVET I MOLBA SNS, BOLJE IĆI NA NOVE IZBORE U BEOGRADU! Vučić: U ponedeljak očekujem da čujem predlog za mandatara

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razgovarao sa predstavnicima pobedničke liste ''Beograd ne sme da stane'' i da ih je zamolio da razmotre da se ide na nove izbore u Beogradu, jer moramo da negujemo demokratiju zbog sebe i da ne dozvolimo da se ponovi 2008. godina.

- Vi imate stranačke organe, moja molba za vas je da razmotrite ono što ću reći sada i ono što sam vama rekao i juče i danas, a to je da nam se ne ponovi 2008. godina, neko će nazvati nelegitimno formiranje vlasti, a to je bio čist lopovluk kada su demokrate i socijalisti formirali vlast, uprkos sporazumu koji su socijalisti imali sa jednom drugom strankom - rekao je Vučić.

On je istakao da takva vrsta "lopovluka" Srbiji više nikada nije potrebna.

- Znam da vi imate većinu, što ćete i pokazati koliko danas ili sutra, jer verujem da će neki od tih ljudi da se priključe vašem pokretu i vašoj listi, ali je veoma važno da se ide na nove izbore, jer bolje i da izgubite vlast nego da učestvujemo u toj vrsti krađe izbora kako je Srbija videla 2008. godine. To je moj savet i moja molba za vas - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je saopštio danas da razgovori o kandidatu za predsednika vlade teku, da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i liste Srbija ne sme da stane, te da očekuje da će ga tada obavestiti da imaju većinu i da će moći da obaveste javnost ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade.

- Do sada nisam čuo ko bi trebalo da bude mandatar, ja očekujem od onih koji tvore većinu, da me u ponedeljak obaveste da većinu imaju, a onda i da javnost obaveste o tome ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade - rekao je Vučić.

Prethodno je rekao da je u skladu sa Ustavom uputio poziv za razgovore o kandidatu za predsednika vlade predstavnicima 10 izbornih lista, do sada je obavio pet i obaviće još dva, sa SPS i listom "Srbija ne sme da stane", u ponedeljak.

Tri liste - lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni predstavnici liste Nove Demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Ema

02.03.2024 11:29

SNS ima legalnu vlast u Beogradu.

Sara

02.03.2024 11:29

Izbori će samo potvrditi izbornu volju građana a to je poverenje SNS.

Lela

02.03.2024 11:31

I ako bude izbora u Beogradu, SNS ce ih ubedljivije dobiti.

Hana

02.03.2024 11:32

Izbori u Beogradu podrzace listu Sns.