TAČNO U 10! Vučić se obraća naciji!

Autor:

Vesti

02.03.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić će govoriti o najbitnijim temama.

TAČNO U 10! Vučić se obraća naciji!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji danas u 10 časova, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik će se obratiti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike, navedeno je u saopštenju.

Obraćanje dolazi u trenutku kada je drugi put odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, na inicijativu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića, a koju je odložio predsedavajući Toma Fila zbog nedostatka kvoruma. Šapić je u jučerašnjem obraćanju istakao da će odluka o tome da li će SNS formirati većinu u Skupštini ili će biti raspisani novi izbori u prestonici, biti poznata do 3. maja u podne kada ističe rok za konstituisanje Skupštine.

U isto vreme, obraćanje dolazi nakon konsultacija sa nekoliko lista koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavio sa listama koje ulaze u Republički parlament, ali i zbog sve većeg pritiska na Srbe sa Kosova i Metohije. Najnoviji koji preživljavaju jeste zabrana dinara i nemogućnost da se mladima isplate stipendije i plate iz programa "Moja prva plata".

Takođe, predsednik Vučić obraća se nakon dvodnevnog Samita Ukrajina - Jugoistočna Evropa u Tirani na kome je učestvovao i gde sastao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, a gde je domaćin samita bio premijer Albanije Edi Rama.

Takođe, danas za 12 sati zakazana je sednica Predsedništva SNS, na kojoj će, između ostalog, biti razmatrani i novi izbori u Beogradu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading