VUČIĆ SE OBRAĆA U 10! Nakon niza sastanaka u Minhenu otkriva planove, govoriće i ko je u igri za premijersku funkciju!

Autor:

Vesti

18.02.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić o svim izazovima koje očekuju Srbiju!

VUČIĆ SE OBRAĆA U 10! Nakon niza sastanaka u Minhenu otkriva planove, govoriće i ko je u igri za premijersku funkciju!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovaće danas od 10 časova u emisiji "Jutro" na TV Prva, što predstavlja značajnu priliku za sve građane da iz prve ruke čuju najnovije informacije o planovima, projektima i političkim inicijativama koje su trenutno u fokusu srpske vlade.

Predsednik Srbije se obraća nakon niza sastanaka u Minhenu na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, od kojih su najbitniji sastanci sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Predsednik se nakon sastanka i oglasio iz Minhena navodeći da smatra da Evropska unija neće ili nema mehanizme da spreči Aljbina Kurtija u ugnjetavanju Srba na prostoru Kosova i Metohije.

Glavna tema je bila Kosovo i Metohija i Kurtijev pokušaj da u tišini provede etničko čišćenje Srba. Plašim se da EU neće upotrebiti stvarne mehanizme kojima bi primorala Kurtija da odustane od svakodnevnih provokacija i napada na Srbe - naveo je predsednik Vučić na Instagramu.

U obraćanju je nagovestio i da je uskoro moguć nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

U tromesečnom tranzicionom periodu smo, oni to ne žele da odlože. Rečeno je da neće da otimaju dinare, to je još jedna podmukla laž Krutija, a kako će ljudi da ih dobijaju nema rešenja. Očekujem poziv u Brisel narednih dana i nadam se nekom rešenju. Borelj je korektan čovek, razume šta se događa ali slaba vajda što se tiče toga. -

Što se tiče pritisaka, istakao je da zbog Kosova i Metohije nije bilo novih pritisaka, ali jeste u pogledu uvođenja sankcija Rusiji.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Miki

18.02.2024 08:23

Uz predsednika uzivo u 10h. Vazne teme i pitanja

Keti

18.02.2024 08:24

Uvek pratim jutarnji program, ali sad cu pogotovo. Važan gost I važne teme.

Miki

18.02.2024 08:24

Vucic nakon niza planova govorice o planovima za dalje razvijanje Srbije.

Keti

18.02.2024 08:25

Rado cu pratiti obraćanje predsednika, jer uvek saznam sve o aktivnostima u zemlji