AMERIČKI VOJNIK UHAPŠEN ZBOG UBISTVA U NEMAČKOJ PRE 46 GODINA! Izbo ženu više od 30 puta, a skoro pola veka kasnije OVO ga je odalo!

Autor:

Svet

02.03.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo u Nemačkoj ne zastareva.

AMERIČKI VOJNIK UHAPŠEN ZBOG UBISTVA U NEMAČKOJ PRE 46 GODINA! Izbo ženu više od 30 puta, a skoro pola veka kasnije OVO ga je odalo!

Foto: twitter.com/USEmbassySerbia

Američki vojnik

Muškarac optužen za ubistvo žene dok je bio stacioniran u Nemačkoj kao američki vojnik pre skoro 46 godina uhapšen je u SAD, saopštili su nemački istražitelji.

Muškarac (66), čije ime nije objavljeno u skladu sa nemačkim pravilima o privatnosti, optužen je da je 11. juna 1978. godine u stanu žrtve izbo 35-godišnju ženu više od 30 puta, prenosi AP. 

U to vreme vlasti nisu uspele da pronađu ubicu.   

Nemačka policija je ponovo pokrenula istragu 2020. godine, preispitujući veliki broj dokaza, saopštili su tužioci iz Štutgarta i policija u obližnjem Ludvigzburgu.

Otisak prsta doveo ih je do osumnjičenog, a dalja istraga, uključujući poređenje DNK, sprovedena je u saradnji sa američkim vlastima, uključujući  FBI.   

Nemački tužioci tražili su nalog za hapšenje zbog sumnje za ubistvo.     

Muškarac je 13. februara pritvoren uz podršku FBI i policije države Njujork i nalazi se u pritvoru u američkom zatvoru. 

Nemačke vlasti traže njegovo izručenje.

Ubistvo u Nemačkoj ne zastareva.   

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.

Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading