MUP SE OGLASIO POSLE HAPŠENJA JAGUARA: Uhvaćen u Barseloni, a evo za koja ubistva se tereti!

Autor:

Hronika

28.02.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Precizira se i da se Stanković tereti za učešće u organizaciji ubistava "škaljaraca" na Krfu, gde su likvidirani Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45) u julu 2020. godine.

MUP SE OGLASIO POSLE HAPŠENJA JAGUARA: Uhvaćen u Barseloni, a evo za koja ubistva se tereti!

Foto: Shutterstock

Povom hapšenja Marka Stankovića Jaguara u Španiji, oglasio se MUP Srbije.

- U nastavku zajedničke međunarodne akcije kodnog naziva Vertikala, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno-informativne agencije, Evropola, Evrodžasta, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, u kojoj je uhapšeno devet osoba, večeras je uhapšena još jedna osoba, na teritoriji Barselone u Kraljevini Španiji - navodi se u saopštenju MUP.

Precizira se i da se Stanković tereti za učešće u organizaciji ubistava "škaljaraca" na Krfu, gde su likvidirani Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45) u julu 2020. godine.

- Uhapšen je M. S. (1978) član organizovane kriminalne grupe koji se tereti za krivično delo teško ubistvo izvršeno na Krfu u Grčkoj - dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, danas su u zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva "Vertikala", pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije (UKP), Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno-informativne agencije, Evropola, Evrodžasta, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju.

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa Evropolom i Evrodžastom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su M. B. (42), D. J. (32), D. T. (60), V. V. (33), S. V. (38), V. M. (45), N. D. (35), R. S. (61) i A. R. (44).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading