SASTANAK SA MI - GLAS IZ NARODA: Predsednik Vučić se oglasio povodom konsultacija o kandidatu za predsednika Vlade

Autor:

Vesti

01.03.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedik se povom konsultacija oglasio na svom Instagram profilu.

SASTANAK SA MI - GLAS IZ NARODA: Predsednik Vučić se oglasio povodom konsultacija o kandidatu za predsednika Vlade

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio povodom današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste ”Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović”. 

Početak konsultacija najavljen je počeo u 8.30, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Tim povodom se oglasio na svom Instagram profilu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio је konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade sa predstavnicima izborne liste ”Mi-glas naroda, prof. dr. Branimir Nestorović" - napisao je predsednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu.

 

 

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Podsećanja radi, predsednik Vučić boravio je prethodna dva dana u Tirani gde je prisustvovao samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa i tom prilikom razgovarao i sa liderom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Zvezdana Stratimirovic

01.03.2024 09:26

Vučićev poziv prof. dr. Nestoroviću sugeriše na važnost stručnosti i kompetencija u vođenju zemlje. Nadam se da će se fokusirati na prioritete koji su ključni za dobrobit svih građana, posebno u ovim teškim vremenima, medjutim dr. se nije odazvao pozivu...

Nemanja

01.03.2024 09:35

Ohrabrujuće je videti predsednika kako aktivno angažuje političke subjekte u postizanju zajedničkog cilja - stabilne Vlade.

Dajana

01.03.2024 09:36

Vučićeva transparentnost putem društvenih medija pokazuje njegovu želju za otvorenim i transparentnim političkim procesom.

Jasmina

01.03.2024 09:37

Ovo je primer demokratskog liderstva - Vučić aktivno sluša i uzima u obzir mišljenja različitih političkih stranaka.