"SLOBODU NIKADA I NI PO KOJU CENU NE SMEMO DA ŽRTVUJEMO" Predsednik Vučić poslao emotivnu poruku putem društvenih mreža! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.02.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

"SLOBODU NIKADA I NI PO KOJU CENU NE SMEMO DA ŽRTVUJEMO" Predsednik Vučić poslao emotivnu poruku putem društvenih mreža! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Predsednik Aleksandar Vučić je na svom Instagram profilu izdvojio deo svog govora sa današnje posete prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

Srbija će ljubomorno da čuva svoju vojnu neutralnost, ali i da štiti svoje nebo i svoje građane i imaćemo dovoljno sposobnosti za to, uvek dovoljno najmodernijeg naoružanja i uvek dovoljno hrabrih srca kao što su naši borci, naši junaci, naši veterani koji su ovde danas sa nama. Mnogo toga imamo da naučimo iz svoje prošlosti, ali čini mi se, da ono najvažnije, to je da gledamo kako da zemlju guramo napred, kako da ekonomski napredujemo, kako da razmišljamo o većim platama i penzijama, ali da nikad ne zaboravimo ono što je najviša vrednost, i Srbije, i svih njenih građana, ali i srpskog naroda u celini, a to je sloboda. Slobodu nikada i ni po koju cenu ne smemo da žrtvujemo i zato sam ponosni predsednik Srbije koji danas može da kaže da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke - rekao je Vučić u svom govoru.

 

 

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, a posebno je zastao na štandu sa bespilotnom letelicom Gavran.

- Ja imam veliku nadu u vas da ovo uradite. Gavran mi je velika nada i željaplatićemo šta god treba, samo da nam do maja, juna sledeće godine uđe u naoružanje. Znači da nam uđe u TOC do oktobra - rekao je Vučić, na šta su mu odgovorili da ako se radi sa elektromotorom, da će biti do kraja sledeće godine.

Gavran ima domet do 50 kilometara i može 10 minuta da kruži iznad cilja pre nego što dejstvuje. Pogađa cilj pod višim uglom od 90 stepeni, po čemu je posebno ubojit.

Putin ne da nikome "lancet"
Na konstataciju da će Gavran delovati slično kao ruski "lancet", Vučić je rekao:

- A niste se dočepali nijednog "lanceta", ne da Putin nikome "lancet", nije ni Belorusiji dao. Uradili su ga na početku i napravio je revoluciju tokom rata. Sve može, ali "lancete" nije dao nikome i niko ne može da uhvati kako su to napravili - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (37)

Loading
Zora

14.02.2024 18:58

Srbija je ponosna na svoju slobodu i nezavisnost.

Kika

14.02.2024 19:07

Srbija ima velikog drzavnika spremnog da se iscrpno bori za interese i dobribit svoje zemlje

Olja

14.02.2024 19:08

Ponosni smo na nasu zemlju,kakva je danas,a takva je pre svega zahvaljujuci predsedniku kakvog imamo,slobodna,ekonomski jaca i stabilnija...

Ana

14.02.2024 19:17

Dok je Vučić na vlasti,naša zemlja će biti sigurna,slobodna i nezavisna.