SUMA, SRBINE! Nekadašnji LJUBIMAC grobara dobio DRŽAVLJANSTVO naše zemlje!

Autor:

Sport

14.02.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki posao Novog Pazara.

SUMA, SRBINE! Nekadašnji LJUBIMAC grobara dobio DRŽAVLJANSTVO naše zemlje!

Foto: FK Novi Pazar

Fudbaler Novog Pazara i bivši reprezentativac Gvineje Sejduba Suma dobio je pasoš Srbije, te se neće više voditi kao stranac u Superligi Srbije!

Pazarci ostaju sa šestoricom stranih fudbalera, a po standardima Superlige Srbije, najviše četvorica mogu istovremeno da budu na terenu u zvaničnom meču.

Za ta četiri mesta u ekipi konkurišu Egipćanin Omar Fajed, Ganjanin Ebenezer Anan, Japanac Đinho Đo, državljanin Gvineje Abdulaj Sise, te Nigerijci Adetunđi Rasak Adešina i Žulijus Eđike Opara.

Podsetimo, Suma je evropsku karijeru započeo u ekipi slovačke Nitre, odakle se preselio u Slovan iz Bratislave, čiji je dres nosio u čak četiri sezone. Usledio je transfer u Beograd, a dres Partizana je nosio od 2017. do 2021. godine, sa izuzetkom sezone 2018/19, kada je bio na pozajmici u izraelskom Makabiju iz Haife.

Republika

Foto: Starsport

Sejduba Suma u dresu Partizana

 

Za crno-bele je ukupno odigrao 78 utakmica, a za to vreme se 19 puta upisao u listu strelaca. Nakon toga je usledio transfer u ekipu Al Kuvajta.

Transfer Sejdube Sume Partizan je Slovanu platio 1,7 miliona evra.

Brzonogi vezista je ove sezone prešao u Novi Pazar, a uz Adema Ljajića je jedan od najboljih igrača kluba iz istoimenog grada.

Sumino dobijanje pasoša Srbije će predstavljati veliko olakšanje za Novi Pazar koji se trenutno nalazi na petom mestu Superlige sa 30 osvojenih bodova, a boriće se za izlazak u Evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading