Više javno tužilaštvo naložilo da se otkrije ko je ispisao grafit sa pretnjama smrću Vučiću!

Autor:

Vesti

01.03.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretnje da će se napasti na život predsednika Republike predstavlja poseban oblik krivičnog dela.

Više javno tužilaštvo naložilo da se otkrije ko je ispisao grafit sa pretnjama smrću Vučiću!

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dao je nalog nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu da identifikuje osobe koja su ispisala grafite sa pretnjama smrću predsedniku republike Aleksandru Vučiću, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Grafiti "Smrt Vučiću" ispisani su na jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu.

Pretnje da će se napasti na život predsednika Republike predstavlja poseban oblik krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 3 Krivičnog zakonika.

Podsećamo, predsenik Vučić nedavno je rekao da mu svakodnevno prete smrću.

- Samo se postavite u moje cipele jedan dan. Na dnevnom nivou dobijem 150 pretnji smrću. Moja porodica u celini na dnevnom nivou dobije oko 50 pretnji smrću. Na najuvredljiviji način se izjašnjavaju o meni, prosute laži i uprkos tim pritiscima, a ljudima ni ne smete da kažete sve, jer je politika takva, morate da pazite da ne prekoračite granicu, ne služite se lažima, ne opsujete nikoga, bilo da govorite na ruskom, engleskom - naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavnog gostovanja na RTS-u u emisiji Takovska 10.

Krajem januara, muškarac iz Bora uhapšen je zbog sumnje da je uputio pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na društvenoj mreži X.

On je, kako se sumnja, odgovarajući na poruku drugog korisnika iste društvene mreże, za predsednika Srbije napisao da bi "atentat bio blagosloven".

Njemu je određeno zadržavanje po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (75)

Loading
Aleksandra

01.03.2024 17:23

Zelim da ih nadju sto pre i osude za ovo krivicno delo, pa nece vise biti sladak tajkunski novac

Mima

01.03.2024 17:23

Najsvežije kazniti svakog ko piše ovakve stvari.

Dragan

01.03.2024 17:24

Jos napisali na osnovnoj skoli.. Stvarno vise nema smisla, treba da se stane na kraj pretnjama smrcu predsedniku drzave.. To je krivicno delo i nadam se da ce adekvatno odgovarati za to

Zora

01.03.2024 17:25

Nikako se ne sme dogoditi da oni koji stoje iza ispisivanja pretećih grafita prođu nekažnjeno!