RAZGOVARALI I O EXPU 2027! Vučić se sastao sa Kameronom! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.02.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmenili smo mišljenja o svim važnim aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana., istakao je Vučić.

RAZGOVARALI I O EXPU 2027! Vučić se sastao sa Kameronom! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, Lordom Dejvidom Kameronom.

 

 

Vučić je istakao da je razgovor bio dobar i veoma koristan, te da su se fokusirali na planove Srbije za ekonomski rast u narednim godinama, kao i na organizaciju sajma EXPO2027.

Poseban naglasak stavljen je na značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva.

- Dobrar i veoma koristan razgovor sa Lordom Dejvidom Kameronom. Govoreći o planovima Srbije za rast u narednim godinama, kao i o organizaciji sajma EXPO2027, posebno sam naglasio značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva.

- Razmenili smo mišljenja o svim važnim aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

U Minhenu danas počinje 60. Minhenska bezbednosna konferencija, vodeći svetski forum za debatu o međunarodnoj bezbednosnoj politici, na kojem učestvuje i predsednik Vučić.

Tokom tri dana konferencije u hotelu Bajerišer Hof, učesnici će razgovarati o najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, a cilj skupa je izgradnja poverenja, kako bi se doprinelo mirnom rešavanju sukoba, održavanjem kontinuiranog i neformalnog dijaloga unutar međunarodne zajednice.

Tradicionalno u februaru, konferencija okuplja šefove država, vlada, ministara, vodeće ličnosti međunarodnih i nevladinih organizacija, predstavnike industrije, medija, akademske zajednice i civilnog društva koji učestvuju u različitim debatama.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Teona

16.02.2024 13:23

Expo je najveća i najbolja tacka budućnosti za Srbiju bravo za Vučića

Mila

16.02.2024 13:24

Predsednik ce uraditi sve dobro za svoju zemlju

Tamara

16.02.2024 13:24

Vučić radi za našu zemlju Srbiju najbolje

Tanja

16.02.2024 13:37

EXPO je projekat od sudbonosnog značaj za budućnost Srbije. Mislim da će ta 2027 godina biti od presudnog značaja za sve nas.