POGLEDAJTE NAJBOLJI SNIMAK VELIČANSTVENOG VATROMETA I ŠOU DRONOVA IZNAD BEOGRADA! Srbija na spektakularan način proslavila Dan državnosti! DO SADA NEVIĐENO, BAR NE U REGIONU! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

16.02.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo multimedijalni program nazvan "Oživljavanje" privukao je pažnju brojnih posetilaca, a među njima je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

POGLEDAJTE NAJBOLJI SNIMAK VELIČANSTVENOG VATROMETA I ŠOU DRONOVA IZNAD BEOGRADA! Srbija na spektakularan način proslavila Dan državnosti! DO SADA NEVIĐENO, BAR NE U REGIONU! (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/printscreen

Srbija je juče Dan državnosti proslavila odavanjem počasti, polaganjem venaca, svečanim ceremonijama, dodelom odlikovanja, ali i veličanstvenim vatrometom i multimedijalnim programom u Beogradu na vodi, koji do sada nije viđen, bar ne u regionu.

 

 

Spektakl, koji je krenuo u 20.30, započeo je "dron šouom", a nastavljen veličanstvenim vatrometom i "lajt šouom".

U Beogradu je 500 dronova izvelo koreografiju trasom dužom od 750 metara rečnog toka. Dronovi su krenuli sa Kalemegdana, a zaustavljanjem kod Kule Beograd formirali su oblik i boje srpske zastave i time označili početak vatrometa.

Republika

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Vatromet

 

Vatromet, koji je trajao celih 6 minuta i 52 sekunde, imao je do sada, inače, najveće i najduže izvođenje, a činilo ga je čak 18.500 pojedinačnih efekata.

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Dronovi

 

Dronovima je bilo ispisano "Živela Srbija", "Sretenje", "Dan državnosti" i ostale poruke, koje su sijale na nebu, kao i na Kuli Beograd.

"Ligt šou" od 150 rasvetnih tela u sistemu sa još 300 uređaja na Kuli Beograd, koji je pored Kule Beograd pravio efekte od 600 metara duž obale Save, predstavljao je najveći "lajt šou" u regionu za koji znamo da je ikada zabeležen, a teško i da će biti, ukolko ga Srbija ponovo ne organizuje!

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

Spektakl dronovima

 

Ceo multimedijalni program nazvan "Oživljavanje" privukao je pažnju brojnih posetilaca, a među njima je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vatrometi, u trajanju od šest minuta i 52 sekunde, istovremeno istovremeno sa beogradskim kod Kule Beograd, ipaljeni su i sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, u Nišu sa zidina Tvrđave, Kragujevcu pored reke Lepenice u blizini Stare skupštine i Stare crkve i u više gradova u Republici Srpskoj, među kojima su Banjaluka, Prijedor, Doboj, Istočno Sarajevo, Trebinje, Zvornik, Bijeljina, Novi Grad.

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Dronovi

 

Prethodno je izveden audio-vizuelni spektakl pod nazivom "Slava i trajanje", tokom kojeg je kroz 3D umetničke instalacije na fasadama Starog dvora, Palate Srbija, Instituta Servantes, Narodnog muzeja Srbije i Narodnog pozorišta oživljena slavna srpska prošlost.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Daca

16.02.2024 10:15

Veličanstveno,ovo samo Srbija ima

Ana

16.02.2024 10:30

Spektakl kakav Srbija zasluzuje...do sada nevidjeno

Lana

16.02.2024 10:31

Predivan prizor koji do sad nije viđen.

Jana

16.02.2024 10:33

Svaka čast, zaista je sve izgledalo fenomenalno.